ПСЖ: Приключението на Лео Меси във френската столица ще приключи след края на сезона

23:41
ПСЖ: Приключението на Лео Меси във френската столица ще приключи след края на сезона

Лионел Меси си тръгва от Пари Сен Жермен. Това, за което усилено се говореше от известно време, вече е факт. От клуба потвърдиха раздялата с аржентинската звезда на официалния си сайт. 

“След два сезона във френската столица приключението на Лео Меси ще приключи след края на сезон 2022/23. Клубът би искал да изрази искрената си благодарност към седемкратния носител на “Златната топка”, който освен това спечели две титли с ПСЖ”, написаха от “Парк де Пренс”.

Меси се присъедини към ПСЖ като свободен агент през 2021 година. Преди това цялата му кариера премина в Барселона. Аржентинецът записа общо 57 мача и 22 гола в Лига 1, но не успя да помогне на парижани да изпълнят най-голямата си цел - спечелването на Шампионската лига.

"Бих искал да благодаря на клуба, както и на Париж и жителите му за тези две години. Желая ви всичко най-добро за в бъдеще", сподели Меси преди последния си мач с екипа на ПСЖ - домакинството на Клермон от заключителния 38-и кръг на Лига 1.

"Искам да благодаря на Лео Меси за двата сезона в ПСЖ. Беше много приятно да наблюдаваме как седемкратният носител на "Златната топка" печели две титли с нашия отбор и как вдъхновява младите ни футболисти. Неговата помощ не бива да се подценява. Желаем на Лео и семейството му всичко най-добро", коментира президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи. 

Очаква се Меси да продължи кариерата си в Саудитска Арабия. Местният Ал-Хилал предлага на световния шампион 400 млн. евро на сезон. От Барселона обаче също не са се отказали от намерението да си върнат 35-годишния ас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация