Реал Сосиедад поразвали празненствата на Барселона

00:20
Реал Сосиедад поразвали празненствата на Барселона

Барселона загуби от Реал Сосиедад с 1:2 в среща от 35-тия кръг на Ла Лига.  Микел Мерино откри резултата за гостите още в 6-ата минута, а Александър Сьорлот добави още едно попадение за баските в 72-рата минута.  Роберт Левандовски върна един гол за домакините в 90-ата  минута, но за повече нямаше време.  Така каталунците допуснаха първа домакинска загуба в Ла Лига за сезона, Барселона вече си бе осигурил титлата в първенството и до голяма степен не подходи сериозно към двубоя. Победата обаче бе важна за гостите от Сан Себастиан, които се борят за мястото си в топ 4 с Виляреал, като вече имат пет точки преднина пред "жълтата подводница". Реал Сосиедад се превърна и в първия тим в Ла Лига, който вкарва два гола на Барселона като гост в Ла Лига, а баските записаха първата си победа на "Камп Ноу" след 32 години.

Със загубата Барселона прекъсна серията си от  три поредни победи в първенството. Чави Ернандес имаше известни кадрови проблеми, като не можеше да използва контузените Педри и Роналд Араухо, а Гави бе наказан.

Именно и те бяха и трите промени в състава на каталунците  в сравнение с шампионската победа над Еспаньол с 4:2. Жорди Алба замени Араухо и застана на левия бек, а след вътрешни рокади Алехандро Балде бе отдясно, а Жул Кунде и Андреас Кристенсен застанаха в центъра на защитата. Вместо Педри играеше Франк Кесие, който партнираше на Френки де Йонг и Серхио Бускетс. Мястото на Гави отляво бе заето от Усман Дембеле, който помагаше на Рафиня и Роберт Левандовски в атаката на каталунците.

С победата си Реал Сосиедад удължи серията си на шест последователни срещи без поражение. Наставникът Ималол Алгуасил трябвапе да се справя днес без Давид Силва, Умар Садик и Брайс Мендез, които бяха с травми. Атаката на баските водеха Александър Сьорлот и младият французин Мохамед- Али Чо, подпомагани от офанзивния халф Андер Баренечеа.

Гостите откриха резултата още с първата си по-опасна атака. В 6-ата минута Александър Сьорлот напредна  и подаде добре към Микел Мерино, който успя да прокара топката между краката на Тер Стеген за 0:1. С това баските се превърнаха в едва третия тим в Ла Лига след Еспаньол и Реал Мадрид, който вкарва на "Камп Ноу". Барселона се опита да реагира на попадението, като веднага натисна съперника си.  В 16-ата минута дойде първовто много чисто положение за "блаугранас" в мача. Роберт Левандовски навлезе опасно и центрира на главата на Усман Дембеле, но вратарят на Сосиедад Алекс Ремиро успя да се намеси. По-активната игра на домакините продължи, като няколко минути след това опасен удар на Франк Кесие бе блокиран. В 27-ата минута пък Левандовски бе оставен непокрит, но стреля встрани от вратата от удобна позиция. 

Гостите отговориха с нова опасна контраатака. В 30-ата минута Александър Сьорлот намери Мохамед-Али Чо, който остана очи в очи с Тер Стеген, но стреля в него и изпусна да удвои резултата. Две минути по-късно Андер Баренечеа се озова в удобна позиция, но ударът му бе неточен. При резултат 0:1 приключи и първата част.

Второто полувреме започна с рокада за каталунците, като Чави замени Жул Конде с Маркос Алонсо. Първите десетина минути преминаха спокойно и без кой знае какви положения. Първата по-опасна ситуация се откри пред Усман Дембеле, който в 56-ата минута стреля неточно. Гостите пък отговориха с атака, при която резервата Андони Горосабел шутира в ръцете на Тер Стеген. Чави продължи с промените и пусна в игра Ансу Фати и Феран Торес, които замениха Франк Кесие и Рафиня. В 67-ата минута Реал Сосиедад направи нов голям пропуск, след като Александър Сьорлот получи топката след центриране от пряк свободен удар на Такефуса Кубо, но ударът с глава на норвежеца бе неточен.

В 72-рата минута баските нанесоха своя втори удар в мача. След нова чудесна контраатака Кубо подаде на Мартин Субименди, който видя непокрития Александър Сьорлот и му подаде.  Направилият отличен мач норвежец остана очи в очи с Тер Стеген и намери мрежата - 0:2 за Реал Сосиедад. Десетина минути по-късно гостите бяха близо до трети гол в мача, като удар на Таке Кубо бе блокиран, а далечен шут на Диего Рико бе спасен от стража на Барселона. Няколко минути преди края на редовното време резервата на Сосиедад Пабло Марин също се озова в добра ситуация за гол, но шутът му бе неточен,

Каталунците все пак успяха да върнат едно попадение. В 90-ата минута Феран Торес центрира добре и Роберт Левандовски намали с глава на 1:2. За повече обаче нямаше време и гостите се поздравиха със заслужена победа. След срещата играчите и щаба на Барселона получиха шампионската титла, а напускащият след края на сезона капитан Серхио Бускетс и Чави говориха пред феновете на препълнения "Камп Ноу".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация