Везенков: Осем месеца сме се трудили много, на финалната права сме

00:47
Везенков: Осем месеца сме се трудили много, на финалната права сме

Българският национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос пристигнаха в Каунас, където ще участват във Финалната четворка на Евролигата. Звездата на гръцкия гранд даде ексклузивно интервю пред Sportal.bg още при пристигането си в Каунас, като говори за полуфинала с Монако, феновете и подкрепата на семейството.

- Пристигнахте вече в Каунас, какви са емоциите вече на тази територия, на която ще се борите за трофея в Евролигата? 

- Много се радваме, че сме тук. Осем месеца сме се трудили много, на финалната права сме. Мисля, че всички сме много радостни, но и много концентрирани. Имаме един много важен мач в петък и искаме да го спечелим. 

- Колко са големи шансовете ви срещу този съперник с оглед статистика през сезона? Какво променихте сега? 

- Мисля, че статистика не играе роля, защото това са мачове, които са тотално различни. Тук е един мач, има напрежение, но има и огромно желание. Мисля, че отборът, който го иска повече и който ще играе на 100% в петък, ще спечели този мач. Ние не сме променили много неща. Ние си имаме нашия стил, нашата игра, трябва да сме на 100% амбицирани, да играем с много голяма енергия, за да имаме шанс да спечелим този мач. 

- Очаква се страхотна подкрепа от феновете на Олимпиакос, знаеш ли колко ще бъдат те в залата тук в Каунас?
 
- Не знам точно, но знам, че ще дойдат доста хора. Това е много важно за нас, те ни подкрепят от началото на сезона и знаейки, че това е едно пътуване, което не е от най-лесните в Европа, им благодарим и заедно ще се опитаме да се класираме за финала. 

- Ще има ли в Каунас твои приятели и български фенове? 

- Очаквам моето семейство, сестра ми, очаквам приятели от Кипър, от България, знам че ще дойдат. Много от моите близки не могат да дойдат поради различни причини, но само това, че моето семейство ще е тук ми дава изключително много енергия и радост. Но както казах, тук сме, за да играем баскетбол и сме концентрирани върху мача в петък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация