Невиждан куриоз при победата на Севиля над Валядолид

00:04
Невиждан куриоз при победата на Севиля над Валядолид

Между двата сблъсъка с Ювентус от полуфиналите в Лига Европа Севиля успя да срази Валядолид с 3:0 като гост в среща от 34-ия кръг на испанското първенство. Това доближи тима до класиране в евротурнирите през шампионата, ако той не успее да стори това през Лига Европа, където спечелване на трофея праща в Шампионската лига.

Рафа Мир вкара първия гол в 50-ата минута, в 78-ата Алехандро Гомес добави втори, а в продължението завърналият се Хесус Корона реализира третия.

Мачът на стадион “Хосе Сория” обаче ще се запомни с рядко срещан казус, свързан с края на първото полувреме. Минута след изтичането на добавеното време на тази част се стигна до корнер в полза на домакините. Последва изпълнението му, след това разбъркване и изчистване на топката извън наказателното поле. В този момент арбитърът Мигел Ортис наду свирката за край на полувремето. Точно тогава обаче Серхио Ескудеро от състава на Валядолид изрита топката към вратата и тя влетя в мрежата на Марко Дмитрович, който се опита да спаси.

Тъй като обаче сигналът вече беше проехтял, реферът отказа да признае гола. Това доведе до разправия, в резултат на което човек от щаба на домакините получи червен картон.

Иначе футболистите на Валядолид имаха няколко добри възможности, но не успяха да реализират нито една от тях. Въпросният Ескудеро, чието попадение не беше зачетено, беше големият грешник с няколко пропуска. В края пък и гредата го лиши от възможността да се разпише.

Гостите започнаха само с трима от титулярите срещу Юве в четвъртък, като така съхраниха основните си футболисти.

Валядолид остава на точка от изпадащите при четири кръга до края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация