Жирона надви Севиля в последния мач за кръга

23:59
Жирона надви Севиля в последния мач за кръга

Отборът на Жирона продължи с доброто си представяне и победи с 2:0 състава на Севиля в гостуването си от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията отбелязаха Хуанпе (23') и Валентин Кастейянос (55').

С успеха Жирона се изкачи до 8-ото място в испанския шампионат, докато Севиля паднаха до 12-ото място в подреждането. До края на сезона и двата отбора ще играят за собствената си чест, защото са прекалено далеч от местата даващи право за участие в европейските клубни турнири, но и се отдалечиха достатъчно от зоната на изпадащите, около която гравитираха до съвсем скоро.

Мачът започна по-добре за Севиля, но гостите от Жирона удриха първи. След ъглов удар, изпълнен от Родриго Ричелме топката стигна до Хуанпе, който я насочи в средата на вратата и стражът на домакините Марко Дмитрович остана безпомощен.

Севиля опита да върне попадението, но опитите на Салватиера и Лукас Окампос не бяха достатъчно добри, за да възстановят равенството.

Това логично доведе до второ попадение във вратата на домакините, които бяха насочили вниманието си изцяло в преден план. То падна в началото на втората част и бе дело на Валентин Кастейянос, който след карамбол в наказателното поле на Севиля се оказа най-съобразителен.

След това домакините отново опитаха да стопят изоставането си и да измъкнат поне точка от мача, но отново Юсеф Ен-Несири, Брайън Хил и Окампос нямаха късмет при завършващия удар.

Успехът бе втори пореден за отбора на Жирона, който в последния кръг надигра и колоса Реал Мадрид, докато поражението за Севиля означаваше край на впечатляващата серия от пет последователни мача без загуба, която измъкна състава от битката за оцеляване, в която се намираше дълго време през настоящия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация