Невероятно постижение за нападател на Жирона срещу Реал Мадрид (видео)

06:34
Невероятно постижение за нападател на Жирона срещу Реал Мадрид (видео)

Едва ли доскоро името на Валентин Кастейянос от тима на Жирона е говорело нещо на повечето футболни фенове по света, освен може би на най-запалените привърженици на испанския футбол.


С четирите си гола срещу Реал Мадрид обаче аржентинският нападател вече е достатъчно популярен далеч извън границите на Испания. А постижението му е уникално, като няма друг играч през ХХI век в Ла Лига, който да е отбелязвал четири попадения срещу Кралския клуб.


С четирите си гола в срещата Кастейянос надминава и изключителни футболисти като Лионел Меси, Гари Линекер, Ромарио, Бебето, българинът Любослав Пенев и Валтер Пандиани. Всички те имат записан хеттрик срещу Реал Мадрид, като Меси дори има два такива, но не и четири попадения срещу "лос бланкос" в един мач.


Все пак е редно да се отчете, че това не е рекордът за най-много голове на футболист в един мач срещу мадридския гранд. През далечната 1947 г. играчът на Реал Овиедо Естебан Ечевария Олабариета отбелязва пет гола в среща срещу Реал Мадрид.


А феномелалната изява на Кастейянос напомни за четирите попадения на един друг нападател от Ла Лига. Tочно преди 10 години, на 24 април 2013 г., Роберт Левандовски, сега нападател на Барселона, отбеляза четири гола за Борусия (Дортмунд) срещу Реал Мадрид в първата среща от полуфиналите на Шампионската лига.


Любопитното е, че друг аржентинец също е отбелязвал четири гола на Реал Мадрид в един мач. Това се случва през февруари 2006 г.,  когато Сарагоса като домакин разбива "лос бланкос" с 6:1 в полуфинал за Купата на краля, а нападателят Диего Милито наказва четири пъти Икер Касияс.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация