Рен нетактично побутна Троа към Лига 2

21:29
Рен нетактично побутна Троа към Лига 2

Рен се наложи над Троа с убедителното 4:0 в 35-ия кръг на френската Лига 1. Головете за бретонците вкараха Артюр Теате, Банжамен Бурижо, а две попадения след почивката отбеляза Карл Токо-Екамби. С успеха Рен излезе на пето място, като изпревари поне временно Лил. Тази позиция дава право на участие в Лигата на конференциите. Троа остава на незавидното предпоследно място, като на практика отборът вече и математически изпадна в Лига 2.

Монпелие се измъкна от загуба в домакинството си на Лориен, като в добавеното време направи 1:1. Попадението за гостите реализира Ромен Фавр в 68-ата минута на мача. Фету Мауаса изравни за южняците в 94-ата минута. Лориен остава в златната среда на класирането, а Монпелие продължава да бъде нещо като водач на долната колона от тимовете.

Брест направи важна крачка към спасяването си, след като победи Оксер с 1:0 у дома. Жереми Льо Дуарон донесе безценните точки на домакините с попадението си 20 минути преди края на редовното време. Брест се отдалечи от опасната зона и изгрежда, че най-жестоката борба за спасяване до края ще бъде между Оксер и Нант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация