Лион записа победа срещу Рен

16:28
Лион записа победа срещу Рен

Лион успя да забрави за разочароващото отпадане от Купата на Франция и стигна до успех с 3:1 в домакинството си на Рен, след като отбеляза три гола след почивката. Амине Гуири откри резултата в полза на гостите в 11-ата минута. След час игра Корентен Толисо изравни, а осем минути по-късно Александре Лаказет изведе тима на Лоран Блан напред. Брадли Баркола отбеляза третото попадение в 79-ата минута.

Лион се изкачи на седмо място в класирането и на три точки зад днешния си съперник, но шансовете му да стигне до местата, даващи право на участие в евротурнирите, не са големи.

След загубата от Нант на полуфиналите на Купата на Фрация част от феновете не посетиха днешния двубой, а тези, които бяха на стадиона, посрещнаха отбора с освирквания. Това сякаш се отрази на домакините, които започнаха колебливо двубоя. Още във втората минута те можеха да получат гол след удар от въздуха на Буригео. В 11-ата минута Рен поведе след грешка на Баркола, който загуби топката в опасна зона. Гуири се възползва от това и откри резултата.

Гостите пресираха дълбоко и създаваха сериозни проблеми на защитата на Лион, която допускаше грешка след грешка. Тимът на Бруно Женесио създаде още няколко възможности, но не се възползва от тях. Постепенно темпото спадна и домакините поизравниха играта. След почивката тимът на Блан контролираше събитията на терена, но в началото на втората част не създаде нещо сериозно пред вратата на съперника.

В 60-ата минута мачът се промени, след като Толисо изравни резултата. Осем минути по-късно защитата на Рен пропусна една топка, която стигна до Лаказет и той изведе Лион напред. За капитана на домакините тове бе 18-и гол в Лига 1 за този сезон, като той има само едно попадение по-малко от Джонатан Дейвид и Килиан Мбапе. В 79-ата минута Брадли Баркола сложи точка на спора, след като с изстрел в долния ляв ъгъл направи 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация