Реал Мадрид направи добра тренировка с Хетафе за мача със Сити

00:14
Реал Мадрид направи добра тренировка с Хетафе за мача със Сити

Реал Мадрид  победи с минималното 1:0 Хетафе в мадридско дерби от 34-тия кръг на Ла Лига. Марко Асенсио се разписа за домакините в 70-ата минута. Кралският клуб определено мислеше за реванша с Манчестър Сити и бе направил много ротации в състава си. С победата си Реал поне временно си върна второто място с две точки пред градския съперник Атлетико Мадрид. Хетафе пък записа поредна загуба като гост и на този етап остава в зоната на изпадащите.

Карло Анчелоти бе предприел редица ротации, като в групата за мача не попаднаха Карим Бензема, Родриго и Дейвид Алаба, а Дани Карвахал пък е наказан.

В титулярния състав на Реал днес има цели осем промени в сравнение със стартовите 11 срещу Манчестър Сити. Само Тибо Куртоа, Едуардо Камавинга и Феде Валверде запазват местата си. Така в защитата пред Куртоа ще играят Лукас Васкес, Начо, Едер Милитао и Ферлан Менди, който се завръща след дълга контузия. В халфовата линия започват Аурелиен Чуамени, Дани Себайос и Едуардо Камавинга, който този път няма да е на левия бек, като на пейката остават Лука Модрич и Тони Кроос.

В предни позиции любопитство буди присъствието на Еден Азар, който не е бил титуляр в Ла Лига от септември миналата година. Белгиецът ще играе на мястото на Винисиус, който е на пейката. Марко Асенсио най-вероятно ще е в ролята на фалшива деветка, а отдясно вместо Родриго ще бъде Феде Валверде.

След като имаше три поредни загуби в първенството, Хетафе успя да измъкне победа срещу Селта в предишния кръг, но тимът на Пепе Бордалас все още е в зоната на изпадащите. Наставникът има немалко кадрови проблеми, като контузен е Мауро Арамбари, а с наказания са Енес Юнал и Дамиан Суарес. В отсъствието на турския нападател атаката на Хетафе ще води бившият играч на Реал Мадрид Борха Майорал, подпомаган активно по фланговете от Кристиан Порту и Хайме Мата.

Пред началото на срещата Реал Мадрид показа спечелената във финала срещу Осасуна Купа на краля, като от тима на Хетафе показаха уважение към съперника си и направиха шпалир. Първото по-опасно положение се откри пред гостите още в първата минута, като Неманя Максимович стреля опасно с далечен изстрел, но бе неточен. Гостите продължиха с по-напористата си игра, като в 5-ата минута опасен удар на Карлес Аленя бе блокиран. Осем минути по-късно Реал направи първата си по-опасна атака като при нея опасно центриране на Лукас Васкес не бе засечено, а след това удар на Валверде бе блокиран.

Постепенно Реал поизравни играта и започна да владее повече топката. И двата отбора обаче се затрудняваха да създават интересни голови ситуации. Скуката продължи да властва до края на полувремето, като никой от двата тима не успя да отправи точен удар към противниковата врата.

След почивката в игра за Реал Мадрид се появи Тони Кроос, който замени Ферлан Менди. В нaчалото на втората част Аурелиен Чуамени пробва далечен шут, но бе неточен. Хетафе отговори с опасен блокиран удар на Алварес, а от последвалия корнер Борха Майорал стреля с глава в аут. В 59-ата минута отново изстрел на Чуамени бе блокиран, а далечен шут на Марко Асенсио не бе толкова далеч от целта. Карло Анчелоти прецени, че е видят достатъчно и пусна в игра Винисиус, Лука Модрич и Мариано Диас, като заменени бяха Азар, Себайос и Валверде.

В 66-ата минута дойде най-доброто положение за Хетафе дотук в мача. Десният защитник Хуан Иглесиас отправи страхотен далечен шут, но Тибо Куртоа успя да избие с върха на пръстите си в корнер. И когато не се виждаше как Реал Мадрид може да вкара, "лос бланкос" откриха резултата. В 70-ата минута Марко Асенсио напредна и изстреля страхотен далечен шут, който рикошира в Неманя Максимович и излъга стража на Хетафе Давид Сория - 1:0 за домакините. Шест минути по-късно при опасна контра на Реал Винисиус се разписа, но голът му бе отменен заради засада. В 78-ата минута пък Марко Асенсио пропусна да вкара втория си гол в мача, след като получи отлично центриране от Тони Кроос и стреля с глава, но Сория спаси сигурен гол.

В 84-тата минута дойде неприятна новина за домакините, след като Едуардо Камавинга се контузи и бе заменен принудително от Алваро Одриосола.

До края на срещата по-опасна ситуация имаше за Реал, когато Мариано стреля с глава в аут след корнер на Лука Модрич. Така мачът завърши с минимална победа за Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация