Бензема герой за Реал в мача с Алмерия

21:38
Бензема герой за Реал в мача с Алмерия

Реал Мадрид нямаше никакви проблеми в домакинството си на Алмерия. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 4:2, след като имаше тотален контрол през целия двубой. С хеттрик се отличи Карим Бензема. Французинът отбеляза и трите си попадения през първото полувреме. В самия край на първото полувреме Лазаро върна едно попадение за гостите. Родриго се разписа в началото на второто полувреме, а грешка на Тони Кроос доведе до гол на резервата Робертоне в 61-ата минута.

С този успех “белите” временно се доближиха на осем точки от лидера Барселона, който играе по-късно днес. Бензема пък вече има 17 гола в първенството, само с един по-малко от лидера при голмайсторите Роберт Левандовски, въпреки че пропусна доста голям период поради контузии.

Реал започна силно срещата и от самото начало се видя какъв ще е най-големият проблем на гостите - пробивите на Винисиус и комбинациите му с Бензема. Още при първата атака бразилецът изведе съотборника си на добра позиция, но ударът на носителят на “Златната топка” за миналата година не бе достатъчно добър. При следващия шанс той не сбърка, а това се случи в петата минута. Винисиус преодоля бранител и го намери непокрит, а Бензема само трябваше да насочи топката към мрежата.

Алмерия опита да отговори и организира добра атака, завършила с удар на Рамазани над вратата. Последва поредната великолепна комбинация между Винисиус и Бензема. Милитао открадна топката в центъра и подаде на французина, последва двойно с бразилеца и удар на Карим, който бе право във вратаря и Фернандо Мартинес успя да го отрази.

Тимът на Анчелоти имаше тотален контрол и почти не даваше топката на съперника. Това доведе до втори гол, като негов автор отново бе Бензема. Той падна след отлична работа на Родриго. Той преодоля технично Саму Коща и намери французина, а капитанът на Реал я прати в мрежата. Реал играеше без напрежение и се забавляваше на терена. Въпреки това Алмерия стигна до втора възможност, отново завършена от Рамазани. Този път той стреля с глава покрай вратата.

Към края на полувремето гостите имаха малко по-добър период, но той завърши с нов гол в тяхната врата. Лукас Васкес преодоля Рамазани и той го повали в наказателното поле. Бензема застана зад бялата точка и оформи хеттрика си в 42-ата минута. За французина това е трети хеттрик за този сезон, като и трите бяха отбелязани през април. До края на полувремето остана време Алмерия да стигне до попадение. В добавеното време Рамазани проби отлично и намери Лазаро пред вратата, като неговият съотборник прати топката в опразнената врата.

Реал започна активно и втората част и в 48-ата минута стигна до нов гол. Родриго се разписа след страхотен удар от дистанция. “Белите” продължиха с лекота да създават положения. При едно от тях Васкес проби и потърси Винисиус. Бразилецът опита да завърши с пета, но не успя да уцели топката. В тима на домакините обаче се усещаше известна липса на концентрация. Тони Кроос загуби топката в собственото си наказателно поле, което доведе до попадение на резервата Робертоне.

Положенията не спираха пред вратата на Алмерия. Попадение на Родриго бе отменено поради засада, а в 65-ата минута той не успя да вкара от прекрасна позиция. Бразилецът опита да прехвърли вратаря, но не уцели вратата. Крайният победител отдавна изглеждаше ясен, а Анчелоти започна със смените и пусна в игра Начо и Асенсио на мястото на Кроос и Родриго.

В 78-ата минута хубав удар на Асенсио бе отразен от вратаря на гостите. Секунди по-късно съдията отсъди дузпа за Реал, но след разглеждане с ВАР отмени решението си. Бензема бе повален от вратаря, след като Родриго Ели падна, но реферът прецени, че съприкосновение на капитана на домакините с бранителя е довело до падането му.

РЕАЛ МАДРИД - АЛМЕРИЯ 4:2

1:0 - Бензема 5'
2:0 - Бензема 17'
3:0 - Бензема 42'-д.
3:1 - Лазаро 45'
4:1 - Родриго 48'
4:2 - Робертоне 61'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация