Реал Мадрид и Манчестър Сити ще решат спора си в Англия

23:53
Реал Мадрид и Манчестър Сити ще решат спора си в Англия

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити завършиха при 1:1 на "Бернабеу" в първи двубой от полуфиналите в Шампионската лига. Първенците на Испания и Англия си размениха по едно полувреме и по един красив гол от далечно разстояние. Винисиус Жуниор изведе домакините напред в 36-ата минута, а Кевин де Бройне изравни в 67-ата. 

Реваншът на Острова е на 17 май. В другия полуфинал съперници са Милан и Интер. 

Лука Модрич е титуляр за домакините, макар да беше под въпрос за стартовия състав заради скорошната си травма. Очаквано Карло Анчелоти залага на Антонио Рюдигер и Дейвид Алаба в защита, след като Едер Милитао е наказан. Едуардо Камавинга отново започва на левия бек, а в атака до Карим Бензема ще са намиращите се в отлична форма Вини Жуниор и Родриго. 

Мениджърът на Сити Джосеп Гуардиола е предпочел Бернардо Силва пред Рияд Марез, а Кайл Уокър също е титуляр. На пейката сяда световният шампион Хулиан Алварес. Това са същите 11, с които Пеп започна при разгрома с 4:1 над Арсенал във Висшата лига преди две седмици.

Мачът започна според очакванията с владение на топката основно от страна на гостите. В 8-ата минута дойде и първата опасност, при която Де Бройне шутира силно, но вратарят на Реал Тибо Куртоа отрази. В 14-тата белгиецът се намеси и след коварен изстрел на Родри. "Гражданите" продължиха да натискат и малко след първия четвърт час Куртоа вече беше направил четири спасявания.

Реал чакаше своя миг и в 24-тата за малко да излезе напред. Тогава Винисиус се възползва от грешка на Родри и центрира по земя към Бензема, но Рубен Диаш успя да се намеси в последния момент. 

Постепенно "белите" поизравниха играта и стигнаха до няколко центрирания в полето пред Едерсон. 

В 36-ата Реал дори поведе след феноменален гол на Винисиус. Тогава бразилецът "разстреля" вратаря на Сити с далечен удар - 1:0.

В края на полувремето възникна напрежение между Даниел Карвахал и Джак Грийлиш. Защитникът на испанците дори настояваше, че е бил ударен без топка при спречкване край аутлинията, но реферът не показа никакви картони. 

Реал Мадрид започна по-добре втората част и след дълга комбинация Карим Бензема имаше първата възможност за гол, но силният му удар мина над гредата. 

Чак в 55-ата Холанд напомни, че е на терена, след като изскочи на позиция и шутира с левия крак, но Алаба успя да блокира удара му.

Футболистите на Аначелоти обаче продължиха да създават проблеми на Сити. В 62-рата, след центриране в полето на гостите, отскочила от тялото топка срещна ръката на Грийлиш. Съдията и колегата му от ВАР обаче прецениха, че това не е за наказателен удар. 

Манчестър Сити успя да изравни в 67-ата чрез Де Бройне. Тогава белгиецът прониза сънародника си Куртоа с мощен шут от далечно разстояние. Шампионите протестираха за евентуално излизане на топката извън терена секунди по-рано, като Карло Анчелоти дори получи жълт картон.

Бензема беше близо до даването на нов аванс на Реал в 78-ата, но Едерсон спаси удара му с глава. Стражът на Сити блесна с решаваща намеса в 89-ата при изстрел на Орелиан Чуамени. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация