Най-после и Челси опита вкуса на успеха

19:07
Най-после и Челси опита вкуса на успеха

Франк Лампард най-накрая имаше повод да се усмихне. Челси записа първа победа, откакто той се завърна в клуба. Лондончани спечелиха с 3:1 гостуването си на Борнемут. Конър Галахър откри резултата в деветата минута, а Матиас Виня изравни в 21-ата. “Сините” стигнаха до успеха към края. Беноа Бадиашил направи резултата 1:2 в 82-ата минута, а резервата Жоао Феликс вкара четири минути по-късно.

Това бе първи успех за Челси в последните 10 мача. След завръщането на Лампард тимът беше в серия от шест поредни загуби преди днешния двубой. Победата спря пропадането, но “сините” отдавна няма за какво да играят в първенството, като в момента са на 11-та позиция.

След добрите резултати напоследък Борнемут стартира уверено срещата. Още в третата минута пробив на Виня стигна дълбоко в наказателното поле на съперника, но Кепа успя да се намеси и предотврати гола. Малко по-късно сле силен удар на Лерма топката мина близо да лявата греда на испанеца. Гостите отговориха с удар на Мадуеке, който отиде в ръцете на Нето. В деветата минута “сините” поведоха. Центриране на Канте отдясно намери Галахър, който отлично отклони топката с глава и я прати в мрежата.

След гола последва перод, в който Челси контролираше събитията на терена. Той приключи със страхотен изравнителен гол на домакините. В 21-ата минута след великолепна комбинация с едно докосване топката стигна до Виня. Уругвайският бранител завъртя по красив начин топката и не остави шансове на Кепа.

Тимът на Лампард имаше предимство по отношение владеенето на топката, но като цяло срещата бе равностойна. Пробив на Мадуеке завърши с негов удар, който не бе достатъчно точен. Борнемут отговори с удар с глава на Кристи, след който топката мина встрани от вратата. Нов удар на Мадуеке в 37-ата минута бе право във вратаря и Нето нямаше големи проблеми. Това положение бе последвано от добра атака на домакините, но тя завърши след намеса на Кепа.

БОРНЕМУТ - ЧЕЛСИ 1:3

0:1 - Галахър 9'
1:1 - Виня 21'
1:2 - Бадиашил 82'
1:3 - Феликс 86'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация