Челси изпусна важни точки в битката за единайстото място в гостуването си на Арсенал

00:13
Челси изпусна важни точки в битката за единайстото място в гостуването си на Арсенал

Арсенал прекъсна негативната си серия от четири поредни мача без победа, след като спечели лондонското дерби с Челси с 3:1 на "Емиратс". Отборът на Микел Артета се върна на върха и има две точки повече от Манчестър Сити, но е изиграл два мача повече.

"Артилеристите" доминираха тотално в първия час игра. Мартин Йодегор откри в 18-ата минута и добави още едно попадение в 31-ата минута. Габриел Жезус се разписа в 34-ата минута, а няколко пропуска в началото на втората част оставиха преднината на домакините три гола. Нони Мадуеке върна едно попадение в 65-ата минута.

Челси записа шеста поредна загуба след завръщането на Франк Лампард, а в този период е отбелязал два гола. "Сините" вече девет поредни мача във всички турнири нямат победа и са на 12-то място в класирането, а няма да е изненадващо и ако слязат още по-надолу.

Тимът на Артета стартира на висока скорост. Секунди след началото на двубоя Сака проби отдясно и стигна до наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В петата минута грешка на Сесар Аспиликуета можеше да доведе до откриване на резултата. Джака получи отлична възможност, но не се възползва от нея и Кепа блокира опита му.

"Артилеристите" определено доминираха и искаха да покажат, че последните резултати не са ги сломили. В 15-ата минута удар с глава на Сака бе отразен от Кепа, но той изпусна топката и трябваше неговите съотборници да блокират опита на Жезус при добавката. Малко по-късно домакините поведоха след страхотен удар на Йодегор, който не остави шансове на Кепа.

След попадението Арсенал позволи на съперника да играе повече с топката. В играта на "сините" нямаше много идеи, а грешките бяха често явление. Въпреки това Челси стигна до добра възможност да изравни в 25-ата минута. Чилуел бе изпуснат и се озова сам срещу Рамсдейл. Той опита да прати топката покрай него, но вратарят направи блестящо спасяване.

Тимът на Лампард не издържа дълго без да допусне нов гол. Защитата на Челси отново действа неориентирано и остави Йодегор да получи топката в наказателното поле. Той бе намерен от Джака и отбеляза втория си гол в мача, а Стърлинг, който в този момент трябваше да го пази, не разбра какво се случва. Секунди по-късно Кепа отново трябваше да вади топката от вратата си. Центриране намери Жезус в наказателното поле. Той опита да подаде на Джака, топката се върна при него и бразилецът я парти в мрежата.

Челси не затрудняваше особено домакините, а в атака "сините" не успяваха да създадат нищо. Стърлинг допускаше грешка след грешка, а Обамеянг се губеше по терена. Бившият играч на Арсенал бе заменен на почивката от Кай Хавертц. "Артилеристите" продължиха да доминират и през втората част, а разликата беше, че пропускаха положенията си.

В 51-ата минута тимът на Артета неясно как не стигна до нов гол. Лошо излизане на Кепа при ъголов удар позволи на Габриел Магаляеш да стреля с глава към вратата, но Тиаго Силва успя да спре топката преди тя да премине голлинията. Секунди по-късно вратарят на Челси отрази удар на Джака, който бе изведен от Жезус. Последва удар на бразилеца над вратата преди Сака да стреля неточно от малък ъгъл.

След тези пропуснати възможности нивото на играта на Арсенал спадна драстично, което позволи на съперника да поиграе малко. Челси пропусна една добра възможност, но в 65-ата минута стигна до гол. Мадуеке бе изведен великолепно от Ковачич и успя да преодолее Рамсдейл. "Сините" имаха леко предимство в този период, но домакините не допуснаха да се стигне до нервни последни минути. Малко преди края Кепа отрази удар на Йодегор.

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 3:1

1:0 - Йодегор 18'
2:0 - Йодегор 31'
3:0 - Жезус 34'
3:1 - Мадуеке 65'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация