Левски надигра Септември на "Герена"

22:37
Левски надигра Септември на "Герена"

Левски надигра с 2:0 Септември в последен мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Автори на попаденията станаха бразилците Рикардиньо (27) и Роналдо (76). Техният сънародник Уелтън също можеше да се разпише, но в 85-ата минута нацели напречната греда.

"Сините" постигнаха своята победа с човек по-малко, тъй като в 55-ата минута Краев получи директен червен картон.

В 80-ата минута пък целият стадион избухна в аплодисменти в чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди, а сектор "Б" отбеляза събитието със заря.

След спокойно начало, в което Левски имаше териториално предимство, но без особени опасности пред вратата на Димитър Шейтанов, "сините" откриха резултата с първата си по-голяма възможност. Филип Кръстев намери добре Уелтон на границата на наказателното поле и бразилецът стреля. Ударът му обаче бе отклонен от Рикардиньо и топката влезе в мрежата за 1:0.

В 48-ата минута срещата бе прекъсната за известно време заради димки, които затрудняват работата на ВАР, но те бързо се разсеяха и мачът продължи. Пет минути по-късно Кръстев шутира коварно отдалеч, но Шейтанов внимаваше и изби.

В 55-ата минута Левски остана с човек по-малко след директен червен картон на Краев. Полузащитникът на "сините" влезе с бутоните напред в крака на Чуич и съдията Гидженов го изгони.

Въпреки че играеше с човек по-малко, в 71-ата минута Левски създаде отлична възможност за втори гол, когато четирима футболисти на "сините" се откъснаха от центъра на терена срещу един бранител на Септември. Топката бе в Петрис, който напредна и шутира, а Шейтанов изби с глава.

Сто и осемдесет секунди по-късно Кръстев отправи изстрел от фал, но над вратата.

Така се стигна до 76-ата минута, когато домакините вкараха втори гол. Уелтън отправи амбициозен шут от дистанция, топката се отклони в тялото на бранител и се отправи балонно към наказателното поле на гостите. Бразилецът не се отказа, направи 20-метров спринт, пребори се със защитниците на Септември и с глава отклони за своя сънародник Роналдо. Той дриблира около няколко състезатели на съперника и след атрактивен диагонален удар в обратния ъгъл не остави шанс на Шейтанов - 2:0.

В 80-ата минута зрителите на "Герена" станаха на крака и избухнаха в аплодисменти заради 80-годишнината от рождението на великия български футболист Георги Аспарухов-Гунди. В негова чест сектор "Б" "запали" стадиона с ефектна заря.

Пет минути след това Уелтън бе близо и той да нареди името си сред голмайсторите след страхотен фалцов удар с десния крак, който се спря в напречната греда.

ЛЕВСКИ 2:0 СЕПТЕМВРИ

1:0 Рикардиньо 27'
2:0 Роналдо 76'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация