В Сакраменто са впечатлени от Везенков

20:49
В Сакраменто са впечатлени от Везенков

Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте МакНеър сподели, че се наслаждава на играта на българския национал Александър Везенков, както и на тази на неговия отбор Олимпиакос, който вече е на една крачка от Финалната четворка в Евролигата. “Кралете” следят изкъсо представянето на основния фаворит за MVP наградата в най-силния клубен европейски турнир през целия сезон, но сега са допълнително втренчени в неговите изяви в заключителната фаза от кампанията.

“В момента се наслаждаваме на играта му, както и тази на неговия отбор. Те правят фантастичен сезон, подходящ за фантастичен отбор като Олимпиакос. Успяхме да опознаем Везенков до известна степен, така че в следващите седмици ще седнем и ще преценим как ще действаме преди началото на новия сезон. Това ще бъде решение, което ще бъде взето по-късно през лятото. В момента обаче се наслаждаваме на представянето му в плейофите”, заяви МакНеър относно българския национал на пресконференция.

През вчерашния ден авторитетният журналист Шон Кънингам, който отразява отбора на Сакраменто отвъд океана, заяви, че Кингс на 90% ще си осигурят услугите на Везенков през идното лято. Лидерът на Олимпиакос записа средни показатели от 17.6 точки и 7.1 борби в редовния сезон на Евролигата, като се превърна в топреализатор на турнира, състезателят с най-висок коефициент (22.2) и завърши втори при борците.

Сакраменто пък записа впечатляващ сезон отвъд океана и за първи път от 16 години насам успя да се класира за плейофите на Западната конференция. “Кралете” се опълчиха сериозно на шампионите от Голдън Стейт Уориърс, но в решителния седми мач нямаше какво да направят срещу Стеф Къри, който с историческите си 50 точки сложи край на надеждите им за класиране напред. Цел №1 за ръководството на Кингс е да удължи договора на своята звезда Домантас Сабонис, който влиза в последната година от настоящия си контракт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация