На 90% е сигурно, че Везенков ще играе в Сакраменто Кингс през следващия сезон

17:32
На 90% е сигурно, че Везенков ще играе в Сакраменто Кингс през следващия сезон

На 90% е сигурно, че българският национал Александър Везенков ще реализира трансфера си в НБА и още през това лято ще напусне Олимпиакос, за да премине в отбора на Сакраменто Кингс. За това информира авторитетният журналист Шон Кънингам, който се занимава пряко с отразяването на “кралете” и представянето им отвъд океана.

“Сакраменто трябва да вземе много важно решение по въпроса с Харисън Барнс. Подобна е и ситуацията при Трей Лайлс и Саша Везенков, за когото се очаква да се присъедини към отбора още това лято. На 90% е сигурно, че той ще акостира при “кралете”, заяви Кънингам.

В договора на българина е заложена опция за неговото откупуване, която достига максимално 1.5 милиона евро. Спрямо правилата Сакраменто може да покрие около половината от тях, като другата половина трябва да бъде поета от самия Везенков. Настоящият контракт на лидера на “червено-белите” с клуба му е валиден до лятото на 2025-а година.

В момента мислите на Везенков са насочени изцяло към участието на неговия отбор в заключителната фаза на сезона Евролигата. Тази вечер Олимпиакос се изправя срещу Фенербахче в мач №3 от четвъртфиналната серия между двата тима, като резултатът в момента е 1-1 победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация