Бивш френски национал ще лежи в затвора

17:46
Бивш френски национал ще лежи в затвора

Бившият футболист на Ланс и френския национален тим Тони Верел бе осъден на три години затвор ефективно от съда в Нанси, съобщи вестник "Екип". Тежката присъда за ексфутболиста и трима от неговите братя е за насилие на излизане от дискотека през 2011 година.

Тони Верел е трима от братята му бяха обвинени, че са открили огън и са ранили охранителите на дискотеката в района на Есе-ле-Нанси през октомври 2011 година.  Бившият футболист винаги е пледирал, че е невинен.

Той беше осъден за първа инстанция през май 2022 година за "умишлено насилие и използване на оръжие" на пет години затвор, две от които условно. Тони Верел вече прекара пет месеца в затвор.

"Знаем, че куршумите са изстреляни заради свадата между братята Верел и братята Ди Наполи. Няма никакво съмнение в това", подчерта прокурорът Барнар Маршал.

От клана Верел винаги са поддържали тезата, че се е появил мистериозен човек, който е стрелял в тяхна защита.

Тони Верел е бил футболист още на Нанси, Олимпик Лион, Бордо, Бастия, както и белгийския Лиерс. Той има 8 мача и 1 гол за националния отбор на Франция, като дебютира точно след триумфа на Мондиал 1998.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация