ПСЖ се разправи с Ланс за едно полувреме (видео)

00:38
ПСЖ се разправи с Ланс за едно полувреме (видео)

Пари Сен Жермен победи Ланс с 3:1 в домакинството си от 31-ия кръг на френската Лига 1. Домакините отбелязаха три безответни гола до почивката чрез Килиан Мбапе (31'), Витиня (37') и Лионел Меси (40'), но гостите се върнаха в мача през второто полувреме след дузпа реализирана чрез Пжемислав Франковски (60'). Ланс игра над 70 минути с човек по-малко след като Салис Абдул Самед бе изгонен още в 19-ата минута.


С успеха ПСЖ разбиха теоретичните шансове на Ланс да се борят за титлата и дръпнаха с девет точки пред днешния си съперник. Загубата на момчетата на Франк Хайсе може и да ги свали от второто място, ако третият Марсилия съумее да спечели предстоящия си мач от кръга.


Изненадващо Ланс започна по-силно мачът и пръв опита да застрашиха противниковата врата. След по-малко от 120 секунди гостите изпълниха корнер, при който защитата на парижани се представи колебливо, но успя да избие и да избегне ранно попадение във вратата си.


Не след дълго парижани изравниха темпото и пренесоха играта в средата на терена. Те не направиха опасно слизане към вратата на гостите и започна период на дебнене. Ланс проби централната линия в 10-ата минута и стигна до нов корнер, след който обаче пак не се стигна до опасен удар.


В 13-ата минута парижани също имаха своя шанс. Лионел Меси получи тънко подаване в наказателното поле и незабавно я насочи към вратата, но защитник на гостите го отказа, успявайки да я блокира в последния момент.


Четвърт час след началото гостите упражниха преса и спечелиха две нови статични положения, от които отново не се възползваха пълноценно. Фулжини изпълни пряк свободен удар, който Донарума изби в корнер, а при последвалия ъглов удар защитата на домакините се справи за пореден път и изби топката в предни позиции.


В 19-ата минута гостите сами си усложниха живота. Салис Абдул Самед влезе отзад на Ашраф Хакими, настъпи го и съдията показа на халфа на гостите директен червен картон. Въпреки, че в първия момент Хакими се строполи на земята и лежа няколко минути, Кристоф Галтие не го замени и четвъртият в света продължи мача.


След картона мачът се отвори и двата отбора си размениха по един опасен удар.


Първо, Нуно Мендеш от Пари Сен Жермен демонстрира невероятните се умения, пробивайки до границата на наказателното поле, но шутира на сантиметри встрани от дясната греда.


120 секунди по-късно пък Луис Опенда от Ланс получи прецизно подаване, както и времето да стреля по трева от наказателното поле към средата на вратата. Джанлуиджи Донарума обаче предугади намеренията му и отрази удара с добра реакция.


В 31-ата минута си пролича численото предимство на домакините и те логично стигнаха до попадение. Витиня намери непокрития Килиан Мбапе, който засече топката на границата на наказателното поле и безкомпромисно заби топката във вратата на Ланс за откриващото попадение в мача. 


Гостите реагираха като попарени и опитаха да върнат гола и бяха близо чрез Томасон, но Донарума се справи отлично и изби в ъглов удар.


Откритата игра на Ланс с човек по-малко отново бе наказана в 37-ата минута. Нуно Мендеше сервира топката на ръба на наказателното поле на Витиня който я изстреля в долния десен ъгъл.


Три минути по-късно парижани реализираха и трети гол. Мбапе проби с висока скорост в половината на Ланс и подаде към Меси. Световният шампион овладя топката и преодоля Самба, за да направи преднината на домакините класическа.


Ланс продължи с опитите си да застрашава вратата на парижани и в оставащите минути до края на първата част опита да вкара чрез Медина и Мачадо, но Донарума отказа да се пропука и запази класическата преднина на домакините на почивката.


След почивката действията отново се пренесоха в средата на терена. Ланс разчиташе на разиграването на топката и не смееше да се отваря така, както го правеше през първата част, когато допусна три безответни гола.


Ланс погледна към вратата на парижани след почивката за първи път чак в 57-ата минута, когато мълниеносна атака на гостите завърши с подаване към Опенда в наказателното поле, който стреля в долния десен ъгъл, но Джанлуиджи Донарума проследи пътя на топката и изби в корнер.


При последвалия ъглов удар гостите стигнаха и до дузпа. Фабиан Руис игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията посочи бялата точка. Въпреки протестите на домакините съдията бе категоричен и след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR и само препотвърди решението си.


Зад топката застана Пжемислав Франковски, който хладнокръвно прати топката в долния ляв ъгъл и върна един гол за своите.


След гола Ланс отново заигра на високи обороти и 66-ата минута стигнаха до нов корнер след брилянтен пробив на Опенда, който стреля и само блестящияt рефлекс на Донарума спаси парижани от нов гол.


В 74-ата минута Пари Сен Жермен можеше да реши всичко, но Мбапе не успя да завърши по най-добрия възможен начин нападението на съотборниците си. Той пое топката на границата на наказателното поле, но прекалено слабо, за да затрудни Брис Самба, който улови и прати топката напред за началото на ново нападение на Ланс.


Три минути по-късно Ашраф Хакими също можеше да се разпише, като неговият удар бе много по-застрашителен. Той овладя подаване наобратно дълбоко в наказателното поле и запрати топката ниско в средата на целта, но Самба пак бе на мястото си.


Ланс не спря да преследва начините да избегне поражението и в заключителните 10 минути от срещата. В 82-ата минута най-силният на терена за гостите - Лоис Опенда, направи поредната си блестяща солова акция. Той проби в половината на парижани, където опита да намери Франковски, но извеждащият му пас бе прекалено силен за да достигне до него голмайстора.

 

Ланс така и не успя да върне попадение преди да изтече редовното време, с което се лиши от възможността да търси късна драма с изравнителен гол. Парижани от своя страна усетиха, че гостите няма да имат сили за нищо повече от почетна загуба и отново се настаниха в противниковата половина, опитвайки се да реализират нов гол, с който да направят успеха си още по-изразителен.


Това обаче не се случи и парижани не стигнаха до повече от пропуски на голмайсторите Меси и Мбапе.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация