Чаби Алонсо категоричен: Няма да ходя никъде

17:44
Чаби Алонсо категоричен: Няма да ходя никъде

Треньорът на Байер Леверкузен Чаби Алонсо беше категоричен, че ще остане начело на тима и през следващия сезон. Световният шампион с Испания е спряган за мениджърския пост в Тотнъм, а е обсъждан и за Реал Мадрид, ако Карло Анчелоти напусне.

"Нормално е да има слухове в тази част на сезона. Но все още имаме да постигнем големи неща през кампанията. Моите мисли са 100% тук през последните месеци. А главата ми е тук 100% за следващия сезон", заяви Алонсо.

Той даже мечтае за запомнящ се край на първия си сезон начело на Леверкузен. Тимът е на полуфинал в Лига Европа и шести в Бундеслигата четири кръга преди края.

"Искаме да запомним завинаги този месец май. И дербито с Кьолн е първата стъпка", каза испанецът на пресконференция преди петъчния двубой срещу Кьолн.

"Не мислим за Рома все още", увери Алонсо.

Двубоят с Кьолн бе преместен от събота за петък, за да има отборът от Леверкузен повече време за подготовка за дуела с Рома от Лига Европа следващия четвъртък.

От Кьолн се оплакаха, че са информирани много късно за промяната, а от Леверкузен потвърдиха, че комуникацията между двата клуба не е била идеална.

Чаби Алонсо заяви, че този проблеми "не му е повлиял нито на него, нито на отбора".

"Разбира се, за нас е по-добре да играем два дни по-рано. Ние сме единственият германски отбор в европейските турнири. От тази гледна точка мисля, че може да се разбере промяната", каза специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация