Чаби Алонсо изненадващо може да поеме Тотнъм

18:00
Чаби Алонсо изненадващо може да поеме Тотнъм

Наставникът на Байер Леверкузен Чаби Алонсо изненадващия нов фаворит на ръководството на Тотнъм Хотспър за мениджърския пост в клуба. Така поне твърди нидерландското издание De Telegraaf, цитирано от английските медии. Според изданието бившият играч на Ливърпул е пред треньора на Фейенорд Арне Слот, който също е в битката за горещата позиция.

До момента Юлиан Нагелсман бе считан за най-големия фаворит, но според "Сън" президентът на Тотнъм Данил Леви бил резервиран към възможността германецът да поеме отбора заради неговата възраст. Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) е едва 35-годишен и Леви се съмнява, че той трудно ще си спечели авторитет сред играчите на "шпорите". Аргументът е интересен, при положение че Чаби също е на крехка треньорска възраст. Испанецът е на 41, а това е първият му сезон като елитен треньор. Той обаче се справя повече от добре и в момента Леверкузен е на шесто място в Бундеслигата и на полуфинал в Лига Европа, като отборът играе атрактивен и атакуващ футбол. Освен това още като играч Алонсо притежаваше огромен авторитет на терена, което също засилва позициите му. 

Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим също е в списъка с потенциални постоянни мениджъри на Тотнъм, който в момента е воден от временния наставник Райън Мейсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация