Ливърпул и Тотнъм изиграха мач за историята

20:40
Ливърпул и Тотнъм изиграха мач за историята

Ливърпул стигна до победа с 4:3 срещу Тотнъм на “Анфийлд” след хаотичен сблъсък. Мърсисайдци водеха с три гола след 15 минути с попадения на Къртис Джоунс (3), Луис Диас (5) и Мохамед Салах (15). Изглеждаше, че лондончани са се насочили към нов разгром, но този път те показаха характер, като бяха подпомогнати от поредица от грешки в защитата на домакините.

Хари Кейн върна “шпорите” в мача с попадение в 40-ата минута. В началото на втората част гостите удариха греда на два пъти. Хюн-Мин Сон намали на 3:2 в 77-ата минута. Драмата стигна своя апогей в добавеното време. Резервата Ричарлисон отбеляза първия си гол с екипа на Тотнъм във Висшата лига и изравни, а при ответната атака Диого Жота отбеляза победен гол за “червените”.

Отборът на Юрген Клоп започна вихрено двубоя и в петата минута вече водеше с два гола. Александър-Арнолд с великолепно центриране намери непокрития Къртис Джоунс на далечната греда и той засече топката от въздуха. Играчите на Тотнъм още не се бяха възстановили от ранния шок, когато получиха втори гол. Салах намери Гакпо в наказателното поле, а той върна към Диас, който засече топката към мрежата. Радостта на колумбиеца бе голяма, тъй като днес той бе титуляр за първи път от октомври, от когато се възстановява от контузия.

Срещата започна за “шпорите”, така както се разви гостуването им на Нюкасъл преди седмица, когато загубиха с 1:6. Те допускаха грешка след грешка, което бе допълнителна помощ за мърсисайдци, които започнаха много силно мача. Не бе изненада, че се стигна и до трети гол. Ромеро събори Гакпо в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Салах застана зад бялата точка, въпреки че пропусна при последните си две изпълнения. Този път той не допусна грешка.

Някои от феновете на Тотнъм започнаха да напускат стадиона в 15-ата минута, а Ливърпул продължаваше да доминира. Малко по-късно домакините пропуснаха отлична възможност за ново попадение. Гакпо получи топката от Александър-Арнолд. Нидерландският национал стреля, а ударът бе блокиран, вместо да подаде, а вдясно от него имаше трима свободни негови съотборници. При следващия шанс за “червените” Салах стреля покрай вратата.

Лондончани стигнаха до първата си добра възможност след половин част игра. Кейн бе изведен зад защитата и опита да намери Сон пред вратата. Южнокореецът не успя да засече топката, но бе вдигната и засада. Към края на полувремето Тотнъм се събуди, а допуснаха серия от грешки в защита. Кейн изведе Сон на прекрасна позиция, а той стреля покрай Алисон, но Ван Дайк изби от голлинията.

В 40-ата минута “шпорите” се върнаха в мача. Центриране на Перишич намери Кейн напълно непокрит в наказателното поле и той нямаше как да сбърка. Юрген Клоп беснееше покрай тъчлинията поради начина, по който отбраната на мърсисайдци действа в тази ситуация. С това попадение голмайсторът на Тотнъм се изравни с Уейн Рууни на второто място във вечната ранглиста на Висшата лига.

Секунди след гола Кулушевски можеше намали преднината на съперника на един гол. Той обаче не успя да преодолее Алисон, който отрази с крак. Ливърпул изглеждаше изключително нестабилно и минута преди почивката Хюн-Мин Сон удари греда. Страничният съдия вдигна засада, но това бе поредна ситуация за кратък период, в който защитата на домакините действа неорганизирано.

След почивката тимът, воден от Райън Мейсън, не позволи да бъде притиснат и играеше по-уверено и съвсем спокойно можеше да стигне дори до изравняване. В 54-ата минута Сон за втори път удари греда, а този път нямаше засада. При следващата атака на гостите великолепно центриране на Кейн намери Ромеро, който успя да засече отлично топката от въздуха и тя също срещна гредата, но останаха съмнения дали не е бил зад защитата. Поро също пробва късмета си с удар от далечна дистанция, който Алисон изби.

Последва период, в които опасните положения намаляха. Влезлият като резерва Диого Жота стреля с глава над вратата след центриране на Хендерсън, който също влезе в игра. Устремът на гостите бе намалял за известно време, но в 77-ата минута “Анфийлд” притихна. Отлично подаване на Ромеро изведе Сон зад защитата. Той се озова сам срещу Алисон и прати топката покрай него за 3:2.

ЛИВЪРПУЛ - ТОТНЪМ 4:3

1:0 - Джоунс 3'
2:0 - Диас 5'
3:0 - Салах 15'-д.
3:1 - Кейн 40'
3:2 - Сон 77'
3:3 - Ричарлисон 90'+3
4:3 - Жота 90'+4

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация