Оспорван първи мач между Уориърс и Лос Андежелис Лейкърс, в който "езерняците" излязоха победители

12:34
Оспорван първи мач между Уориърс и Лос Андежелис Лейкърс, в който "езерняците" излязоха победители

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс удържа вихрения финален щурм на Голдън Стейт Уориърс, за да си спечели ранна преднина от 1-0 победи в полуфиналната серия между двата тима в Западната конференция. “Езерняците” се наложиха със 117:112 (29:31, 36:33, 31:24, 21:24) над “воините”, като по този начин откраднаха домакинското им предимство в мач №1 в “Чейс Сентър”. Вторият мач ще се проведе отново в залата на шампионите в петък сутрин от 4:00 часа българско време.

Голдън Стейт отвори двубоя със страхотна стрелба от далечно разстояние, като отборът поддържаше успеваемост в рамките на 50-те процента до средата на втората четвърт. От другата страна обаче Лейкърс използваха ръстовото си предимство и водени от Антъни Дейвис, ЛеБрон Джеймс и Ди’Анджело Ръсел 17-кратните шампиони отвръщаха на далечните снаряди на опонента, за да поведат с точка на почивката при 65:64.

След почивката гостите от Лос Анджелис продължаваха да разполагат с преднина в резултата, която на няколко пъти достигна десет точки, каквато беше в края на третата част при 96:86. Авансът на “езерняците” се увеличи до 14 във финалния период, но с безупречната стрелба на Стеф Къри, Клей Томпсън и Джордан Пуул Уориърс се върнаха в мача и изравниха при 112:112. Ръсел се погрижи да спре серията на “воините”, след което се стигна до ключов момент в мача - избързана стрелба от десетия метър на Пуул, която не бе успешна и която позволи на Лейкърс да запазят преднината си до финалната сирена.

Антъни Дейвис избухна с дабъл-дабъл от 30 точки и 23 борби, към които добави и 5 асистенции и 4 чадъра за успеха на Лейкърс. ЛеБрон Джеймс допринесе с 22 точки и 11 борби, Ди’Анджело Ръсел приключи с 19 точки и 6 асистенции, а Денис Шрьодер също вкара 19 точки от пейката.

Стеф Къри бе над всички за Уориърс с 27 точки и 6 борби. Клей Томпсън се отчете с 25 точки, Джордан Пуул реализира 21 точки, Андрю Уигинс завърши с 15 и 6 борби, а Кевон Лууни отново бе господар под коша с 10 точки, 23 борби и 5 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация