Славия и Локо Пловдив си размениха по едно попадение на "Александър Шаламанов"

22:15
Славия и Локо Пловдив си размениха по едно попадение на "Александър Шаламанов"

Славия и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 в двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. И двата гола на стадион "Александър Шаламанов" паднаха през второто полувреме. Кристиан Добрев откри резултата в 48-ата минута, а в края на срещата Хорхе Сегура (87‘) осигури точката на своя тим с дебютното си попадение за "черно-белите".

По този начин двата отбора запазиха местата си в класирането - "белите" остават на седмо място с 46 точки, а "смърфовете" са шести с 47. Това обаче може да се промени в последния кръг, в който Славия гостува на ЦСКА 1948, а Локомотив приема Левски.

С днешното равенство столичани продължиха серията си от вече четири поредни шампионатни срещи без загуба. В добавеното време Локомотив пропусна да запише втора поредна победа, след като Джовани пропиля отлична възможност пред вратата на Светослав Вуцов.

В четвъртата минута Джовани отправи коварен удар към Светослав Вуцов, но стражът на "белите" внимаваше и се намеси. Малко след това домакините изявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Пиер Зебли, но главният съдия остана безмълвен.

В 12-ата минута "смърфовете" организираха много бърза контраатака, която завърши с центриране към Джовани, но бразилецът не успя да отправи хубав удар с глава.

В средата на първото полувреме Георги Каракашев падна в наказателното поле на Славия, но и този път Иво Андреев прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

В 25-ата минута Денислав Александров прати топката във вратата на Светослав Вуцов, но преди това кълбото срещна ръката му и попадението бе отменено.

В оставащото време до почивката липсваха опасни ситуации пред двете врати и така отборите се оттеглиха при нулево равенство.

В началото на втората част футболистите на Златомир Загорчич атакуваха отляво, а Галин Иванов се озова на отлична стрелкова позиция, но не успя да затрудни Динко Хоркаш.

Само 30 секунди по-късно Иванов изведе по страхотен начин Кристиан Добрев зад гърба на противниковата защита, а той стреля в близкия ъгъл и откри резултата. 

В следващите минути домакините имаха нова страхотна възможност пред вратата на Локомотив Пловдив, но оставен сам в близост до вратарското поле, Галин Иванов нанесе слаб и неточен удар с глава.

Малко преди да измине час игра от началото на срещата Александър Томаш трябваше да замени принудително своя вратар Динко Хоркаш, който се сблъска тежко с Натан Гасама.

В 72-рата минута няколко играчи на Славия добре взаимодействаха помежду си, а на върха на нападението се озова Кристиан Добрев, чийто удар обаче мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата.

В 87-ата минута Хорхе Сегура се извиси над всички в наказателното поле на "белите" при центриране от фал и с глава насочи топката неспасяемо в далечния ъгъл - 1:1.

В третата минута от добавеното време домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на "черно-белите" да организират светкавична контраатака, която като по чудо не завърши с гол. Бабакар Дион намери Джовани на отлична позиция, но последният стреля много слабо и Светослав Вуцов спаси.

СЛАВИЯ 1:1 ЛОКО ПЛОВДИВ

1:0 Кристиан Добрев 48'
1:1 Хорхе Сегура 87'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация