Локомотив Пловдив спечели пълния комплект точки от мача със Спартак Варна

22:28
Локомотив Пловдив спечели пълния комплект точки от мача със Спартак Варна

Отборът на Локомотив Пловдив надви Спартак Варна с 3:1 в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Джовани (7) изведе домакините напред след точно изпълнение на дузпа. Отдаденият под наем от Локомотив в Спартак (Варна) - Луан (44) изравни. Мартин Паскалев (68) отново даде аванс за домакините, а четири минути по-късно Пламен Димов (72) получи директен червен картон за нарушение срещу Джовани. Дълбоко в добавеното време Димитър Илиев (90+4) сложи край на спора с трето попадение. Гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка от визитата в Пловдив. С два фрапантни пропуска се отчете Денис Беланюк.

И двата тима преследват своите цели, които са доста различни. За Локомотив голямата цел този сезон е място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. "Смърфовете“ искат да се доберат до четвъртото място и да останат в Топ 6, като това мина през задължителни три точки срещу варненци. Преди мача Локомотив изоставаше с точка от Славия, който победи Септември (София) по-рано днес, но отново влезе в първата шестица.

Пред Спартак целта е оставане в елита на България. Футболистите на наставника Димитър Димитров – Херо заемат последното място във временното класиране, изоставайки на точка от 15-ия Хебър и на цели пет от 14-ия Пирин (Благоевград). В следващите мачове до края на кампанията Спартак на практика няма право на грешка, ако не иска да се раздели с елитния си статут. 

Още във втората минута на мача Локомотив (Пловдив) получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Роберто Хименез след удар на Димитър Илиев от въздуха. Шутът беше насочен право във вратата и бранителят блокира топката макар и неумишлено. След намесата на ВАР и дълго преразглеждане на ситуацията Ивайло Ненков посочи бялата точка, а с изпълнението ѝ се нагърби намиращият се в превъзходна форма Джовани. Бразилецът стреля хладнокръвно, пращайки вратаря в обратния ъгъл на вратата. 

Спартак се окопити много бързо и в 12-ата минута много добра атака завърши с удар на сантиметри от горната греда. Той бе дело на Ивей Ромееш. Преди това Георги Каракашев спря Денис Беланюк с добър шпагат. Две минути по-късно домакините разгърнаха бърза атака, при която Джовани подаде назад към Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив копна топката технично и не бе никак далеч от това да отбележи гол-шедьовър. За негов лош късмет топката премина покрай страничната греда. 

В 23-ата минута гредата спря Бабакар Дион. Цялата атака на "черно-белите" беше много добра и красива, защото се разви по въздуха. Димитър Илиев видя включването на Матеус Да Силва по десния фланг и с меко подаване намери бразилеца. Той пък отклони с едно докосване от въздуха към наказателното поле, а там Бабакар Дион засече центрирането. Топката обаче срещна страничната греда за късмет на стража Дичевски. 

В 41-вата минута Денис Беланюк пропиля златна възможност да изравни резултата. Той открадна топката след неразбирателство в защитата на домакините, след което преодоля и Динко Хоркаш. Той обаче чукна топката недостатъчно силно, за да влезе във вратата, което позволи на Мартин Паскалев да я изчисти в ъглов удар. На скамейката на Спартак пък всички скочиха срещу решението на нападателя да не стреля директно.

Логичното се случи минута преди края на полувремето. По-силната игра на гостите доведе до изравнително попадение, което бе дело на отдадения под наем от Локомотив в Спартак - Луан. Бразилският защитник изпревари всички в наказателното поле след центриране от десния фланг и с глава изравни. 

В добавеното време Динко Хоркаш улови топката след шут на Беланюк от границата на наказателното поле. 

Второто полувреме започна с далечен шут на Виктор Митев, при който топката излезе в аут. В 58-ата минута Беланюк направи пореден фрапантен пропуск. Този път той беше на метър от голлинията, но не успя да прати топката в мрежата след страхотно подаване на Иван Йорданов. В 65-ата минута Дичевски направи много добро спасяване след отклонена топка от главата на Мартин Паскалев. 

В 68-ата минута Паскалев отново беше изпуснат от защитата на гостите и този път той не пропусна да отбележи с глава от метър разстояние.

В 72-рата минута гостите от Варна останаха с човек по-малко. Техният капитан Пламен Димов беше изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР. Първоначално картонът за Димов за нарушението му срещу Бариани беше жълт, но ВАР потвърди, че бранителят е бил последен в защитата и главният съдия промени решението си. 

В заключителните минути и добавеното време на мача Спартак опита да упражни натиск, който не доведе до резултат, а шут на Денислав Александров премина встрани от вратата. В крайна сметка феновете на стадиона видяха гол в добавеното време и той бе на сметката на Локомотив. Димитър Илиев се разписа с безкомпромисен удар, останал сам в наказателното поле. 


ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - СПАРТАК ВАРНА 3:1

1:0 Джовани 7'-д.
1:1 Луан 44'
2:1 Мартин Паскалев 68'
3:1 Димитър Илиев 90'+4

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация