Най-после точки или нова красива загуба за Левски

09:30
Най-после точки или нова красива загуба за Левски
Българският шампион Левски приема първенеца на Австрия Ред Бул Залцбург в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа. Мачът ще се играе днес от 22:05 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София. В другата среща от група 7 на надпреварата отборът на Виляреал е домакин на италианския Лацио.

Левски се намираше в потресаваща серия от слаби резултати, което наложи освобождаването на сръбския треньор Ратко Достанич. Така спортно техническият директор на клуба Георги Иванов - Гонзо се нае с нелеката задача да води отбора до Нова година, когато вероятно ще бъде привлечен нов треньор на "Герена". Сякаш поемането на кормилото от бившия нападател вля живителен еликсир в летаргичния организъм на Левски и отборът започна да показва добра игра, и което е най-важното - започна да бележи и да побеждава. Така бяха спечелени важни 6 точки срещу Спортист Своге и Локомотив Мездра и напрежението, което доскоро смазваше футболистите, поне за момент е разсеяно.

\"\"

Преди две седмици "сините" загубиха гостуването си на Ред Бул Залцбург с 0:1. При дебюта на Гонзо Левски изигра добър мач и дори пропиляха най-чистата ситуация в двубоя преди почивката. В 20-а минута Христо Йовов от няколко метра уцели гредата на Густавсон. В продължението на първото полувреме обаче Душан Швенто се възползва от невнимание в състава на Левски и с далечен шут откри резултата на "Ред Бул Арина". През второто полувреме тимът на Георги Иванов заигра по-открито и създаде няколко добри ситуации за изравнителен гол. Като цяло обаче по-чистите положения бяха пред Георги Петков и въпреки че втори гол не падна, Залцбург стигна до победата. То същото време отборът на Лацио постигна инфарктна победа над Виляреал на "Олимпико" с 2:1 и класирането в групата след третите мачове е следното:

\"\"

Левски все още няма спечелена точка след първите си три срещи в Лига Европа, но в мачовете си срещу Виляреал и Ред Бул Залцбург, "сините" показаха добра игра и можеха да вземат поне по точка и от двата мача. За жалост на левскарите, се очаква стадион "Георги Аспарухов" отново да е наполовина празен за този двубой. Това се дължи на два доста прозаични факта. Първият е все още необосновано високите цени на билети, а вторият – доста късният начален час на срещата (22,05 часа).

Очаква се Гонзо и Тони Здравков да не изневерят на схемата 4-3-3, преливаща в 4-5-1 във фаза защита, която бе наложена в отбора още по времето на Станимир Стоилов. На вратата ще е Георги Петков, а Живко Миланов няма реална алтернатива за позицията на десен краен защитник. Веселин Минев почти сигурно ще бъде титуляр в лявата зона на "синята" защита. Днес се появиха информации, че Георги Иванов е реабилитирал Юсеф Рабех и мароканецът може да се появи в игра за Левски в този двубой. По – вероятно е обаче титулярната двойка централни бранители на тима да си остане Виктор Генев и Йордан Милиев, които се представиха на високо ниво в Австрия. Проблемът на това дуо е, че те все още се страхуват да изнасят топката от фаза защита във фаза нападение и поради това винаги един от вътрешните халфове на тима трябва да се нагърбва с тези функции, което прави действията на сините доста предвидими. На днешната пресконференция на тима Антони Здравков разкри, че Дарко Тасевски ще започне като титуляр в средната линия на отбора, като се очаква македонецът да действа на любимата си позиция атакуващ халф. Георги Сърмав и Седрик Бардон пък най-вероятно ще действат като вътрешни полузащитници. Лъчезар Балтанов направи много добри мачове срещу Виляреал и Ред Бул и също има шанс да се появи в стартовия състав на отбора. Николай Димитров е гласен да стартира като ляв външен халф, тъй като той е желан от австрийския противник на "сините" и този мач може много да помогне на Хичо трансфера да се осъществи. Зе Соареш най-вероятно ще играе отдясно на атаката, тъй като Димитър Телкийски няма картотека за тези срещи. На върха на атаката на шампионите сигурно ще действа Христо Йовов, като е възможно Гонзо да закотви Бижутера на пейката и вместо него да пусне Еньо Кръстовчев, който в последните два мача на тима вкара две попадения.

\"\"

Залцбург идва в София поне за точка, която със сигурност ще остави отбора на първо място в група 7 от Лига Европа. До този момент биковете са със стопроцентов актив от трите си предишни двубоя, но доста се озориха срещу българския шампион преди две седмици. Наставникът Хууб Стевенс най-вероятно ще пусне титулярния си състав в този двубой и ще гони победата, която ще осигури на тима почти на сто процента класирането за следващата фаза на надпреварата. Звездата на отбора Марк Янко, който пропусна първия мач с Левски, сега ще е на разположение на своя треньор. През уикенда Залцбург постигна успех в местното първенство, а Янко вкара един от головете при тази победа.
Съставът на Залцбург от първата среща:

Густавсон, Афолаби, Швеглер, Циклер, Покривац, Чой, Шивер, Улиер, Швенто, Секагия, Лайтгеб

\"\""В мача с Ред Бул Залцбург трябва да повторим тактически правилната игра от Австрия. Със сигурност ще наблегнем на атаката и ще търсим добър резултат. За Левски целта винаги е била победата. Ще гоним първи успех в Лига Европа. Отбори като Ред Бул имат манталитет да гонят победата във всеки мач. Няма да играем в глуха защита, а ще се опитаме да повторим добрата игра от Австрия. Знаете, че обичам да правя по 2-3 промени на мач, така че отново ще направим ротация, за да изненадаме противника. Изгледах записа от мача в Австрия няколко пъти, видяхме къде сме сгрешили и в София ще се представим на по-добро ниво. Ще се стремим да вкараме в първата или във втората си ситуация, а не чак в шестата или седмата. Утре ще бъде един тактически мач, а ние ще играем не предпазливо, а с респект от съперника", каза изпълняващия длъжността старши треньор на Левски Тони Здравков.

\"\""Целта ни е да се класираме за следващата фаза на турнира. Засега не мислим за първото място в групата, което заемаме, то е второстепенна задача. Спечелихме девет точки от първите три срещи и това е отличен резултат. Позицията ни на върха дава допълнителна мотивация и увереност на отбора, но същевременно е и голяма отговорност. Продължавам да твърдя, че Левски е добър отбор. Гледах видеозапис от мача с Лацио, който можеше да се развие и по друг начин. Затова трябва да внимаваме" , заяви наставникът на гостите Хууб Стевенс.

Въпреки, че до момента Левски няма спечелена точка в Лига Европа и шансовете за класиране напред в турнира са минимални, "сините" все пак могат да се представят добре и да опитат да победят Ред Бул в София. С Гонзо начело, отборът се представя значително по-добре и може би точно сега е моментът шампионите да покажат добра игра, да зарадват феновете си и да стигнат до първи значим успех през този сезон. Нека пожелаем успешно представяне на Левски при домакинството на Ред Бул Залцбург и при добра организация в играта и малко повече късмет - трите точки да бъдат прибавени в актива на българския тим.

Левски - Ред Бул Залцбург, стадион "Георги Аспарухов", 22:05 часа

Главен съдия: Чюнейт Чакър (Турция)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
05.11.2009 19:50

Време е ЛЕВСКИ да вземе точки.2:1 *thumb_up*

YAN67
05.11.2009 18:32

presata68 ---- Евалата , само така. Трябва да се подкрепяме. Няма Левски или Цска те представят БЪЛГАРИЯ. И каквото сабя покаже-- дано бият и двата отбора.

emo_peleto
05.11.2009 18:02

Айде, и дано съдията по комшийски поне да не подпира Ред Бул! *wink* ЩЕ БИЕМ! *smile*

west82
05.11.2009 17:58

Играл съм го на риск заради големият коефициент 1.

rafata_1001
05.11.2009 16:49

за мен мача е твърд х 1:1 точен резултат *party* *thumb_up* *lol* *beer*

Dente00
05.11.2009 15:54

Край момчета с 10 човека сме а Ред Бул с 12...Ицко нападател *smile* Не се знае как ще свърши мача но едно е сигурно...ще има много нерви с това дърво

omega_star
05.11.2009 15:42

На Герена поне има ТРЕВА - нещо, което липсваше на "Ред Бул Арена" (както наричат стадиона). Аз съм голям оптимист за мача и давам единичка, макар и минимална - 1:0 *beer*

Notlike
05.11.2009 13:13

Да не стане красива загуба както срещу Лацио *lol* То пак си беше красива. Иначе като гледам моите "пияници", и ЦСКА не ги чакат добри дни. Срам и позор за българския футбол *thumb_down*

presata68
05.11.2009 12:05

Цесекар съм но се надявам и Левски да победи
*thumb_up*

alePSG
05.11.2009 11:55

Най-логичния изход е 2ка но дали Залцбург сами ще се подхлъзнат е друг въпрос и ми се струва малко вероятно.

kokobest
05.11.2009 11:23

абе вие луди ли сте таз година левски няма да вземат точки в тоз турнир

Rapeto
05.11.2009 11:07

левски ще вземат 3 точки неска , но все пак няма да се класират *cry*

berbo965
05.11.2009 10:45

Левски 2-0 Ред *beer* ЛЕВСКИ ИМАТ ШАНС ЗА КЛАСИРАНЕ, (но мн малък) Левски бие Ред, а Лацио и Вил.. равен после Ред и Лацио равен, а ЛЕВСКИ бие Виле и на края ЛЕВСКИ бие ЛАЦИО и се класираме както и да свършат Ред и Виле, но за жалост шанса е 1/1000 *sad*

pacho_vr
05.11.2009 10:33

По скоро един грозен Х *joking* . Това е най-логичният изход от двубоя