Брайтън наниза 6 гола на Уулвърхямптън

20:07
Брайтън наниза 6 гола на Уулвърхямптън

Брайтън постигна най-голямата си победа в елита, след като разби с 6:0 Уулвърхямптън на „Амекс Стейдиъм“ в двубой от 34-тия кръг на Премиър лийг. Дениз Ундав (6', 66'), Паскал Грос (13', 26') и Дани Уелбек (39', 48') вкараха по два гола и доближиха „чайките“ само на точка зад Ливърпул, и то с мач по-малко от мърсисайдци.

Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби изненадващо бе решил да остави на пейката трима от най-силните си футболисти – Митома, Мак Алистър и Кайседо. Общо промените от последния мача бяха пет, като Колуил и Буонаноте също бяха сред резервите. Уебстър, Велтман, Ундав, Гилмор и Уелбек стартираха. Педро Нето и Жоао Гомеш започнаха за Уулвс.

Сериозните промени в състава на „чайките“ обаче по никакъв начин не попречиха на домакините, които разбиха своя съперник още през първото полувреме. В шестата минута ниско центриране на Велтман от границата на наказателното поле бе отклонено с пета от Уелбек, а след това от няколко метра Ундав прати топката във вратата. Попадението мина проверката на ВАР за евентуална засада, но такава нямаше. Паскал Грос удвои в 13-ата минута, след като получи страхотно подаване от Енсисо, което го остави сам срещу вратаря. Германецът стреля от движение за 2:0. В 26-ата минута Грос се разписа за втори път днес след страхотно воле от границата на наказателното поле. До почивката падна още един гол във вратата на „вълците“. Негов автор бе Уелбек, който в 39-ата минута засече с глава на далечната греда центриране на Еступинан.

Малко след началото на второто полувреме Уелбек направи 5:0 след удар от границата на наказателното поле.

В 66-ата минута Матеуш Нунеш изгуби топката пред пеналтерията, след което Ундав, който преди днес не се бе разписвал в Премиър лийг, прехвърли много технично Жозе Са, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

До края домакините пропуснаха още няколко добри ситуации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация