Страхотно лондонско дерби между Кристъл Палас и Уест Хям

19:48
Страхотно лондонско дерби между Кристъл Палас и Уест Хям

Кристъл Палас спечели лондонското дерби с Уест Хям Юнайтед, след като надделя с 4:3 над „чуковете“ в зрелищен двубой на „Селхърст Парк“. Така „орлите“ достигнаха границата от 40 точки, която в Премиър лийг е считана за сигурен маркер за оставане в елита. Това беше и целта на Рой Ходжсън, когато пое отбора в момент, в който той беше застрашен от изпадане. Уест Хям пък остава на пет точки от опасната зона.

Началото на двубоя се забави с 15-ина минути заради проблем с турникетите на стадиона, заради който феновете не успяха да влязат навреме.

Двата отбора изиграха изключително отворен мач, като само през първото полувреме си отбелязаха общо пет гола. Още в деветата минута Томас Соучек откри резултата. Боуен центрира от корнер, а Олисе игра лошо с глава и на практика само свали топката за чеха, който бе точен отблизо за 0:1. Домакините обаче реагираха подобаващо. В 15-ата минута Олисе изкупи грешката си при попадението на „чуковете“, извеждайки много добре Джордан Аю, който стреля покрай Фабиански – 1:1. В 20-ата минута „орлите“ направиха пълен обрат. Олисе центрира ниска, Аю опита да засече с пета, но пропусна и кълбото стигна до Заха, който стреля в далечния ъгъл. Десет минути след това Кристъл Палас вече водеше с 3:1. Соучек се забави с обработването на пас на Агер към него пред наказателното поле и Шлуп му отне топката, след което излезе очи в очи с Фабиански и стреля покрай него – 3:1.

В 36-ата минута домакините отново проспаха един корнер пред вратата си. Соучек отклони центрирането с глава на близката греда, след което Антонио направи добавка с глава отблизо.

През второто полувреме двата тима си размениха още по едно попадение. В 63-тата минута домакините получиха дузпа, след като Агер задържа с ръка в наказателното поле Езе. Потърпевшият бе хладнокръвен от бялата точка за 4:2. В 72-рата Уест Хям върна един гол отново след ъглов удар. Соучек отново отклони към далечната греда, а Агер прати топката с глава във вратата на домакините. До края Палас съхрани преднината си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация