Щутгарт ще търси поне точка от Севиля

13:57
Щутгарт ще търси поне точка от Севиля
Днес от 21:45 часа на стадион "Рамон Санчез Писхуан" Севиля посреща Щутгарт в среща от група G на Шампионската лига. Гостите са на трето място с едва две точки от три срещи, но са само на два пункта от второто място, даващо право на участие в осминафиналите на турнира. Севиля пък е едноличен лидер с девет точки и дори равенство устройва андалусците. Преди две седмици испанският тим удари "швабите" с 3:1 без особени затруднения.

"Ще пусна титулярния състав. Колкото по-бързо постигнем целта си да сме първи в групата, толкова по-добре. По никакъв начин няма да подценим тази среща. Кануте и Палоп още не са напълно готови за игра, така че не знам дали ще рискувам с пускането им. Хави Варгас обаче е по-добре и ще играе. Надявам се да постигнем нов успех в Шампионската лига", коментира наставникът на севилци Маноло Хименес.
Андалусците се представят много добре в Примера дивисион и са на трето място във временното класиране само на четири точки от лидера Барселона и на три от Реал Мадрид. В последната си среща андалусците треснаха Херес с 2:0 като гости. Де Мул, Акоста и Адриано са със сигурност аут за домакините, докато Кануте и Палоп са под въпрос. Негредо и Луиш Фабиано обаче са в много добра форма и едва ли отсъствието на Кануте ще се отрази фатално на отбора. Фернандо Наваро пък виси с жълти картони и при ново официално предупреждение, той ще пропусне следващата среща на тима.


"Трябваше да спечелим нашия последен мач от Бундеслигата срещу Байерн, но липса на концентрация във важни моменти ни попречи да сторим това. Мисля, че Севиля е много класен състав. Те и Барселона играят най-качественият футбол в Испания и ако запазят това свое ниво те могат да постигнат страхотни неща в този турнир. Предимството е на тяхна страна, тъй като те ще играят без напрежение, а в такива случаи, всеки се представя на по-високо ниво. В събота не създадохме много голови възможности и се надявам в този мач да се подобрим в тази фаза на играта", сподели треньорът на Щутгарт Маркус Бабел на своята пресконференция преди срещата.
"Швабите" нямат победа в последните си седем мача от всички турнири и кризата в техния лагер е на път да придобие огромни размери. В последните си три мача Щутгарт не е вкарвал гол. На всичкото отгоре пред Бабел има и доста проблеми, свързани със селекцията. Марика, Сами Кедира, Рикардо Осорио, Мартин Ланиг и Какау са със сигурност аут от тази среща, докато Нидермайер е под въпрос. Статистиката също е твърдо против Щутгарт, тъй като в последните си четири домакинства срещу немски състави Севиля има четири победи без допуснат гол.

Вероятно стартови състави:

Севиля: Палоп, Серджо Санчес, Ескюде, Скилачи, Фернандо Наваро, Хесус Навас, Зокора, Душер, Пероти, Негредо, Луиш Фабиано

Щутгарт: Леман, Буларуз, Тасчи, Делпиер, Бока, Хитцълшпергер, Кузманович, Елсон, Хлеб, Погребняк, Шийбер

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dente00
04.11.2009 14:00

По-скоро търсете приемливо представяне...за точка имате някакъв шанс ама за 3 никакъв *smile* Според мен мача ще е кошмар за Немците