Лудогорец си свърши работата на "Тича" и взе преднина срещу Черно море (видео)

20:29
Лудогорец си свърши работата на "Тича" и взе преднина срещу Черно море (видео)

Лудогорец спечели с 2:1 гостуването си на Черно море в първия полуфинален двубой помежду им от турнира Sesame Купа на България. Халфът на "моряците" Алекс Фернандес откри резултата в 14-ата минута, а след 180 секунди Нонато изравни. В 34-ата минута Игор Пластун прати топката зад Иван Дюлгеров, засичайки подаване на Кирил Десподов от фаул. След почивката и двата отбора имаха претенции за дузпа, но не получиха такава. Към края Стефан Велев от варненци беше изгонен от игра с директен червен картон. Реваншът е на 11 май в Разград.

Двата отбора влязоха в мача без всякакво дебнене и бавене. Още в самото начало Нонато шутира, но Иван Дюлгеров улови топката. Скоро след това бразилецът подаде технично към Кирил Десподов, който прати топката към мрежата на "моряците", но Дюлгеров реагира отлично и спаси. В 14-ата минута домакините удариха първи в двубоя. Александър Василев стреля, вратарят на Лудогорец Симон Слуга отби и Алекс Фернандес откри резултата с добавка - 1:0 за Черно море

Отговорът на гостите от Разград не закъсня. След 180 секунди Десподов слаломира в наказателното поле на Морето, след което нанесе удар, но Иван Дюлгеров отби. Топката попадна у Нонато, който намери долния десен ъгъл и изравни резултата.  

В 34-ата минута Лудогорец постигна обрат. Кирил Десподов изпълни свободен удар и Игор Пластун засече топката в мрежата на "моряците" - 2:1 за хората на Ивайло Петев. 

Малко след началото на второто полувреме Илиан Илиев и неговите футболисти имаха претенции за 11-метров наказателен удар. Васил Панайотов открадна топката от краката на Игор Пластун в пеналтерията пред Симон Слуга, след което последва съприкосновение между двамата и капитанът на домакините падна на тревата. Главният съдия Волен Чинков обаче прецени няма основание да посочи бялата точка, а впоследствие не получи и сигнал от VAR. 

В 56-ата минута и от Лудогорец поискаха дузпа - за игра с ръка в наказателното поле на Александър Василев, но Чинков и VAR не видяха умисъл в действията му и реферът отново даде знак играта да продължи. 

С напредване на времето играта загуби сериозно от блясъка си. В 83-ата минута Стефан Велев от домакините спъна в гръб Кайо Видал от Лудогорец в центъра на терена. Волен Чинков показа жълт картон на бившия полузащитник Левски, Берое и Славия, но след като прегледа ситуацията на VAR-монитора арбитърът промени първоначалното си решение и показа червен картон. Така "моряците" останаха с един по-малко на игрището. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация