От Барселона излязоха с официално съобщение, в което се изяснява инцидента с испанското знаме

22:40
От Барселона излязоха с официално съобщение, в което се изяснява инцидента с испанското знаме

От Барселона излязоха с официално съобщение, в което се изяснява инцидента, който възниква на трибуните на “Спотифай Камп Ноу” по време на двубоя с Атлетико Мадрид вчера. По време на срещата фенове на “дюшекциите” спуснаха знаме на Испания с емблемата на мадридчани, с което покриха част от рекламен надпис на официалния рекламодател на името на стадиона. Това предизвика могновена реакция и се намесиха стюарди, които премахнаха флага. 

В интернет веднага се завъртяха спекулации, че каталунците не позволяват издигането на своя стадион на испански знамена. От Барселона изрично уточняват, че фенът не е бил принуден да напусне мястото си на съоражението, а премахването на знамето е поради покриване на част от рекламната площ, като изрично се уточнява, че реакцията би била същата и спрямо знаме на Барселона

“Не е разрешено покриванто на рекламни площи на “Камп Ноу” с каквато и да символика, дори и да е от нашия клуб, така че ще има намеса при възникване на ситуация, противоречаща на условията. Преди частната охранителна фирма да пристигне на мястото, местен фен е свалил знамето, оставяйки го на гореспоменатия фен на Атлетико Мадрид. С него бе проведен разговор, в който му бяха изяснени правилата и бе запитан дали е имал проблеми с привърженици на домакините. Този фен, който изглеждаше сякаш е под въздействието на алкохол, заяви, че не е имал такива. Впоследствие той бе придружаван навсякъде от човек от охраната, но не е бил преместван или отстраняван от своето място,” се казва в изявлението.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация