Рома сломи съпротивата на Фейенорд в гладиаторска битка на "Олимпико"

00:59
Рома сломи съпротивата на Фейенорд в гладиаторска битка на "Олимпико"

Рома стана последният участник, който се класира на 1/2-финал в Лига Европа. "Вълците" победиха Фейенорд с 4:1 след продължения и направиха нова крачка напред в турнира. В редовното време домакините на "Олимпико" се добраха до инфарктно 2:1, с което изравниха резултата от двата мача след загубата с 0:1 в Ротердам. Леонардо Спинацола откри резултата в 60-ата минута, но Игор Пайшао изравни в 80-ата. Пауло Дибала обаче бе героят за италианците, вкарвайки втори гол в 89-ата минута, с който прати двубоя в продължения. Там Рома наложи волята си след нови два гола, дело на Стефан Ел Шаарауи в 101-вата и Лоренцо Пелегрини в 109-ата минута и стигна до крайния успех.

Първото полувреме премина в размяна на атаки към двете врати. Гостите дори създадоха по-добрите положения, като на два пъти Руи Патрисио бе последна преграда пред гола след удари на Себастиан Шимански. В 25-ата минута играчите на Фейенорд претендираха и за дузпа за игра с ръка на футболист на Рома, но такава не бе отсъдена.

Втората част започна със страхотен шанс за "вълците", като след само няколко секунди игра удар на Лоренцо Пелегрини отблизо се отби от гредата.

Италианците все пак откриха резултата в 60-ата минута. Тогава при едно разбъркване в наказателното поле Леонардо Спинацола се ориентира най-добре и прати топката в мрежата за 1:0.

В 78-ата минута Рома можеше да удвои преднината си с гол на Брайън Кристанте, но той не бе зачетен заради нарушение в атака на Тами Ейбрахам.

За сметка на това, само две минути по-късно резултатът бе изравнен. Игор Пайшао засече с глава отлично центриране на Шимански и бе точен за 1:1.

В края обаче Рома отново натисна и стигна до втори гол. В 89-ата минута Дибала получи в близост до вратата, обърна се и успя да промуши кълбото в мрежата за 2:1.

Така се стигна до продължения. Там "вълците" успяха да решат всичко в своя полза с нови два гола. Първо в 101-вата минута Тами Ейбрахам подаде успоредно на голлинията за Стефан Ел Шаарауи, който засече във вратата за 3:1.

В 109-ата минута след бърза контраатака Лоренцо Пелегрини довкара една отбита от вратаря топка след мощен удар на Тами Ейбрахам. Първоначално голът не бе признат заради засада, но след намесата на ВАР попадението бе признато.

Така Рома намери място на 1/2-финала на турнира, където ще има за съперник Байер (Леверкузен).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация