Рома си тръгна само с неприятни спомени от Ротердам

21:58
Рома си тръгна само с неприятни спомени от Ротердам

Фейенорд взе гол аванс, след като спечели с 1:0 срещу Рома като домакин в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Единственото попадение в мача реализира Матс Вайфер в 54-ата минута. В повторение на миналогодишния финал в Лигата на конференциите нидерландците изиграха силно второ полувреме и стигнаха до красив гол. Реваншът е след седмица в Рим.

Отборът на Жозе Моуриньо имаше леко предимство през първата част и малко преди почивката пропусна дузпа, при която Лоренцо Пелегрини нацели гредата. Проблемите на "вълците" бяха допълнени и от контузии, тъй като и тримата играчи, които започнаха в нападение, бяха принудително заменени. Пауло Дибала бе сменен в средата на първата част, Пелегрини излезе на почивката, а Тами Ейбрахам напусна терена в 58-ата минута.

Нидерландците бяха готови търпеливо да чакат своите моменти, като разчитаха на бързи атаки. Тимът на Моуриньо също не бързаше да решава мача и и опитите и на двата отбора да атакуват в началото на двубоя не доведоха до нещо сериозно. В 19-ата минута римляните получиха фал на много добра позиция пред наказателното поле. Дибала застана зад топката, но ударът му не бе достатъчно точен.

Аржентинската звезда на Рома получи контузия в средата на първото полувреме и напусна принудително терена в 26-ата минута. На мястото на Дибала в игра влезе Стефан Ел Шарауи. След смяната мачът се оживи и последваха няколко добри възможности и за двата отбора. Ел Шарауи можеше да открие резултата с първото си отиграване. Той овладя великолепно една топка пред наказателното поле и стреля от въздуха, но топката се отклони от бранител и мина над вратата. Секунди по-късно нападателят стреля с глава, но неточно.

Фейенорд също стигна до добра възможност. Шимански бе изведен от Кьокчю на отлична позиция, но стреля покрай вратата. В 33-ата минута домакините стигнаха до най-добрата си възможност. Топката се озова в Геертрюда в центъра на назакателното поле, но бранителят я прати високо над вратата.

Малко преди почивката "вълците" получиха блестяща възможност да поведат. Те на два пъти претендираха за игра с ръка на съперников играч в наказателното поле. И двете ситуации, които бяха в рамките на секунди една от друга, бяха прегледани с ВАР и при втората съдията отсъди дузпа. Пелегрини застана зад бялата точка, но нацели дясната греда на Бийлоу и резултатът остана непроменен.

На почивката на Моуриньо му се наложи да извърши втора смяна и Вайналдум замени Пелегрини, като се изправи срещу родния си клуб. През второто полувреме играта бе далеч по-открита, а Фейенорд стартира на висока скорост. Те организираха няколко атаки преди да стигнат до гол в 53-ата минута. Вайфер получи топката от Идриси и с много красив удар откри резултата.

Малко по-късно Рома загуби и третия играч от нападението, което започна срещата. Тами Ейбрахам получи контузия в рамото и напусна терена, а в игра се появи Андреа Белоти. Въпреки тези проблеми римляните бяха много близо до изравняване. След ъглов удар Ибанйес игра с глава, топката се беше запътила към мрежата, когато бранител на домакините я изби с глава. Тя бе минала с повече от половината си окръжност голлинията, но не изцяло и технологията на голлинията показа, че няма попадение.

Домакините без съмнение бяха по-активният отбор след почивката. Удар от фал на Кьокчю не бе далеч от целта, а Ел Шарауи пропусна добра възможност пред другата врата, след като не уцели топката от прекрасна позиция. Кьокчю пропусна следващата добра ситуация за нидерландския тим. Към края римляните взеха инициативата в търсене на изравняване, а в 87-ата минута силен удар на Вайналдум прати топката покрай вратата.

ФЕЙЕНОРД - РОМА 1:0

1:0 - Вайфер 54'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация