Ювентус си тръгва доволен от Лисабон

00:03
Ювентус си тръгва доволен от Лисабон

Часове, след като Ювентус се завърна в топ 4 на Серия "А", тъй като в актива на отбора бяха върнати отнетите по-рано 15 точки, "бианконерите" се класираха и за полуфиналите на Лига Европа. Това се случи след  равенство 1:1 със Спортинг в Лисабон - резултат, за който тимът на Макс Алегри трябваше да положи доста усилия. Адриен Рабио (9') откри резултата, но скоро след това направи дузпа, с която Маркъс Едуардс изравни резултата. След това Спортинг имаше повече възможности, но не успя да ги реализира. Така Юве се присъедини към Милан, Интер и Фиорентина, които също стигнаха до полуфиналите в ШЛ и ЛК.

Войчех Шчесни се завърна на вратата на Юве. Алекс Сандро бе част от тройката централни защитници. Федерико Киеза и Анхел ди Мария също стартираха, като аржентинецът действаше като партньор на Влахович в атаката на "бианконерите". Мойс Кийн бе единственият отсъстващ заради контузия. Мануел Угарте, който пропусна първия мач заради наказание, се завърна сред титулярите на Спортинг. Това означаваше, че Педро Гонсалвеш стана част от атакуващия тризъбец на домакините, а Шермити седна на пейката.

Двубоят започна добре за гостите, които още в деветата минута поведоха в резултата. Морита не успя да изчисти добре центриране от корнер, след което се получи карамбол в опитите на играчите на двата отбора да спечелят топката. Рабио се оказа най-съобразителен и удар от границата на вратарското поле откри резултата с 11-ия си гол от началото на сезона. 11 минути по-късно обаче именно французинът направи дузпа. Удар на Данило рикошира в гредата, след което Рабио препъна Угарте. Маркъс Едуарадс изпълни точно наказателния удар за 1:1. 

До почивката Спортинг атакуваше повече, но резултатът не се промени.

В 55-ата минута Влахович пропусна страхотна възможност да изведе отново Юве напред, след като от няколко метра стреля с глава над вратата след центриране на Куадрадо. Малко след това Диоманде блокира нов опасен изстрел на сърбина. 

1/4 час преди края Спортинг имаше чудесен шанс да изравни резултата в двете срещи. Грешка на Динало даде възможност на Есгайо да изскочи в наказателното поле, но десният бек вложи много сила в удара си и прати топката над вратата.

В последните минути Спортинг опита натиск, а Юве откровено се бранеше, но домакините така и не успяха да стигнат до гола. В 88-ата Коатес пропиля стопроцентова възможност, след като от шест-седем метра не успя да намери вратата с удар от въздуха. Бившият играч на Ливърпул направи още един голям пропуск в 90-ата минута, след като отигра непохватно на далечната греда перфектно центриране към него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация