Юве излъга Спортинг с гол в края

00:22
Юве излъга Спортинг с гол в края

Ювентус спечели с 1:0 домакинството си на Спортинг в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Единственото попадение реализира Федерико Гати в 73-ата минута.

Отборът на Масимилиано Алегри обаче игра доста слабо. Той бе сериозно надигран през първото полувреме, когато португалците изпуснаха няколко добри възможности да поведат. "Бианконерите" не бяха блестящи и след почивката, но стабилизираха играта си в защита и стигнаха до важен гол. В самия край на двубоя влезлият като резерва Матия Перин направи невероятно двойно спасяване, за да запази преднината на домакините.

"Бианконерите" владееха топката повече от съперника си в началото на двубоя, но португалците бяха отлично организирани и не оставяха много пространства. Първият удар бе дело на Милик, който от дистанция прати топката над вратата. Отговорът на гостите бе изстрел на Тринкао, окйто съще не бе точен. В 12-ата минута Юве стигна до първата си добра възможност. Великолепно овладяване на Киеза бе последвано от удар, но вратарят на Спортинг Адан се справи отлично.

Киеза създаваше проблеми на защитата на съперника, като при една ситуация той проби отдясно след подаване на Ди Мария. Италианският национал центрира остро, но стражът на португалците пресече подаването. В 20-ата минута Спортинг показа колко опасен може да бъде в атака. Морита стреля от дистанция, а топката не мина далече от вратата.

В средата на първата част тимът на Рубен Аморин вдигна темпото и последва много силен период за гостите, в който те стигнаха на два пъти до добри ситуации за откриване на резултата. Първо след центриране топката стигна до Коатес, който стреля от въздуха, а Шчесни отрази. Секунди по-късно защитата на Юве отново имаше сериозни проблеми, топката стигна до Педро Гонсалвеш в наказателното поле. Той стреля към близкия ъгъл и вратарят на Юве отново се справи.

"Бианконерите" изглеждаха объркани, тъй като Спортинг доминираше, а играта се пренесе изцяло в половината на домакините. В 33-ата минута последва поредната ситуация пред Шчесни. Този път той бе преодолян при удара на Нуно Сантош, но Бремер изби пред голлинията. Домакините рядко играеха с топката, а проблемите им се увеличиха малко преди почивката. Шчесни показа, че не се чувства добре и трябваше да бъде заменен от Матия Перин.

Ювентус стабилизира представянето си през втората част. Домакините успяха да ограничат съперника и ситуациите пред вратата им бяха рядкост. Перин все пак трябваше да се намесва малко след почивката след удар на Гонсалвеш. Постепенно грандът от Торино започна да поглежда и напред и организира няколко атаки, но те не застрашиха Адан.

Алегри опита да промени нещо със смени и на терена се появиха Влахович и Фаджоли на мястото на Милик и Костич, които няма да се запомнят с нещо в днешния мач. Повечето атаки на "бианконери" завършваха с центрирания. След поредица от подобни опити в 73-ата едно от тях даде резултат. Влахович отклони топката, а Гати се оказа на точното място, за да я прати в мрежата.

В последната част на двубоя Юве игра предпазливо. Гостите владееха топката, но за разлика от първото полувреме не намираха пролуки в отбраната на италианците. Пет минути преди края на терена се появи Пол Погба. Той взе участие в едва трети мач от началото на сезона. В самия край на мача Спортинг стигна до нови блестящи възможности да вкара гол. Отлична атака завърши с неточен удар с глава на Морита, а в добавеното време Перин направи фантастично двойно спасяване. Първо той отрази удар отблизо на Педро Гонсалвеш, а след това и този на Белерин.

ЮВЕНТУС - СПОРТИНГ 1:0

1:0 - Гати 73'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация