Севиля попиля Манчестър Юнайтед

00:00
Севиля попиля Манчестър Юнайтед

Шесткраният носител на трофея Севиля надигра категорично с 3:0 Манчестър Юнайтед в реванша между двата тима от 1/4-финалните сблъсъци в Лига Европа и се класира за полуфиналите. Първият двубой между двата тима бе завършил 2:2. Юсеф Ен-Несири (8’, 81’) се отличи с две попадения, а едно добави Лоик Баде. Категоричният триумф на андалусийския тим дойде и не без помощта на футболистите на Ерик тен Хаг, след като Хари Магуайър допусна сериозна грешка при първия гол, а Давид Де Хеа направи сериозен подарък на испанците при третото им попадение.

Домакините започнаха двубоя много агресивно, а грубо нарушение срещу Марсел Забитцер още в третата минута предизвика спорове между футболисти на двата отбора. Андалусийците успяха да излязат напред още в осмата минута, когато Хари Магуайър бе притиснат от двама противници на границата на наказателното поле, подаването му бе пресечено, а Юсеф Ен-Несири необезпокояван прати топката в мрежата за 1:0.

Домакините продължиха да са доста активни и след попадението и след четвърт час получиха възможност да изпълнят фал от опасна дистанция, но кълбото отиде в стената. Първата по-добра ситуация пред гостите се откри след двайсетина минути игра, когато хубав пробив на Санчо по крилото завърши с успоредно центриране, но ударът на Уан-Бисака бе спасен без проблеми от Ясин Буну.

Домакините продължиха с по-добрата си игра и атаките им изглеждаха много по-опасни в тези минути. Така в 40-ата минута Акуня от левия фланг намери по отличен начин Ликас Окампос и той с хубав изстрел отбеляза за 2:0. Попадението обаче бе отменено поради засада на аржентинеца и след преглед с ВАР.

Малко след тази ситуация отново Санчо бе в основата на интересна ситуация в пеналта на домакините, когато крилото падна след съприкосновение на бранител в бяло, но съдията подмина положението без реакция. В добавеното време на срещата отново андалусийците бяха много по-остри имаха добри възможности след изпълнение на корнер отправиха няколко опасни изстрела, но бранители на “червените дяволи” успяха да блокират тези опити.

Ерик тен Хаг опита да промени вялото представяне на своя тим и на почивката пусна в игра Маркъс Рашфорд и Люк Шоу. Това обаче не даде очаквания резултат и Севиля отбеляза второ попадение в самото начало на втората част, когато Лоик Баде след корнер с рамо вкара за 2:0. Домакините можеха да вкарат и трети гол почти веднага след изпълнението на корнер. Центрираната топка създаде сериозно напрежение на самата голлиния на тима и в крайна сметка бе изчистена с мъка от бранители в червено.

Постепенно Манчестър Юнайтед опита да изнесе играта в половината на Севиля и да организира известен натиск, но домакините продължаваха да изглеждат добре организирани и опасни в своите контраатаки. В 72-ата минута Кристиан Ериксен стреля опасно от пряк свободен удар. Домакините стигнаха до трети гол десет минути преди края на редовното време, след като Давид Де Хеа тръгна да чисти една изчистена топка и макар да бе напълно необезпокояван, той сгреши в отиграването си и Юсеф Ен-Несири прати топката в напълно опразнената врата от 30 метра.

В последните минути играчите на “червените дяволи” направиха няколко вяли опита да променят нещо, но те не доведоха до нещо сериозно и Севиля в крайна сметка се поздрави с успеха и се класира за следващата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация