Севиля показа на Юнайтед защо е господарят на Лига Европа

00:16
Севиля показа на Юнайтед защо е господарят на Лига Европа

Манчестър Юнайтед и Севиля изиграха истински трилър и в крайна сметка завършиха наравно 2:2 в първия сблъсък между двата тима от четвъртфиналите на Лига Европа. Срещата започна по отличен начин за домакинте, които взеха ранна преднина още до 21-ата минута чрез две попадения на Марсел Забитцер (14’, 21’). През втората част обаче гостите изиграха доста по-добро второ полувреме и стигнаха до равенството след голове на Хесус Навас (84’) и автогол на Хари Магуайър (90’). Играчите на Ерик тен Хаг освен това трябваше да завършат двубоя с човек по-малко, след като Лисандро Мартинес получи травма в последните минути, а нидерландският специалист вече бе извършил възможностите си за смени.

“Червените дяволи” започнаха вихрено и успяха да стигнат до попадение още в 27-ата секунда на двубоя, след като Антъни успя да пресече една топка и веднага я пусна към Джейдън Санчо, който се разписа. Голът обаче бе отменен поради засада на англичанина.

Гостите обаче бързо се окопитиха и изнесоха играта в по-предни позици, като успяха да се настанят в противниковата половина. В 6-ата минута те успяха да вкарат топката в наказателното поле доста опасно, но Неманя Гудел стигна трудно до топката и я прати много високо над вратата.

В 13-ата минута домакините осъществиха добра атака и взаимодействие между Санчо и Антони в наказателното поле позволи на бразилеца да стреля опасно, но Боно се намеси добре и изби. Само две минути след това играчите на Ерик тен Хаг стигнаха до откриване на резултата благодарение на Марсел Забитцер, който си бе разменил позицията с Марсиал и получи отличен пас в наказателното поле, след което с левия крак не остави шансове на стража на гостите за 1:0.

Домакините стигнаха до второ попадение около пет минути по-късно, когато грешка на играч на Севиля в средата на терена позволи на Антони Марсиал да поеме и напредне, след което намери по отличен начин Забитцер, който отново се бе озовал на върха на атаката, а австриецът много бързо се ориентира в ситуацията и преодоля Боно за втори път. Малко след това и Антони влезе опасно в пеналта и центрира, но топката бе изчистена от бранител в бяло.

Футболистите на Манчестър Юнайтед стигнаха до нова опасност след изминаването на половин час игра, когато те осъществиха нова добра атака, а центриране на Антони отляво предизвика суматоха в малкото наказателно поле, но двама играчи в червено не успяха да изритат във вратата. Почти веднага след това и Каземиро стреля опасно, но бе блокиран.

В 38-ата минута Ерик Ламела направи нарушение срещу Каземиро и получи жълт картон за своето действие, а ситуацията дори бе проверена за потенциално изгонване на аржентинеца. В 41-ата минута Ракитич стреля опасно от пряк свободен удар, но прати кълбото встрани от рамката на Давид Де Хеа. Именно за това нарушение обаче Бруно Фернандеш получи жълт картон, който означава, че той ще пропусне реванша поради наказание. 

В последните секунди на добавеното време Танги Нианзу отправи изключително опасен удар след корнер, но испанският вратар на домакините успя да спаси, а впоследствие Рафаел Варан изчисти и от голлинията, за да предотврати попадение за Севиля.

На почивката двамата треньори предприеха промени, като за испанците на терена се появи Хесус Навас, а за домакините Хари Магуайър замени получилия травма Рафаел Варан. В самото начало на втората част добра възможност се появи пред Антъни, който със запазената си марка стреля с левия крак, но топката премина покрай дясната греда на Боно. В следващите минути андалусийците изнесоха играта в малко по-предни позици, а “червените дяволи” пък залагаха повече на контраатаки.

Точно след час игра именно при една бърза атака отново Антъни напредна много добре и преодоля зрелищно Маркао, но след това ударът му срещна десния стълб на Боно. Постепенно мачът доста се накъса от много нарушения и от двата тима, а съдията опита да успокои футболистите с няколко жълти картона. След 70-ата минута Севиля започна да печели доста първи топки в полето на домакините и се настаниха все по-трайно в полето на домакините.

Футболистите на Ерик тен Хаг създадоха добро положени в 78-ата минута благодарение на добрите действия на Каземиро и Антъни Еланга на левия фланг, но центрирането на Ериксен в крайна сметка избяга на Антъни. В 82-ата минута току що появилият се на терена Факундо Пелистри отлично пусна в наказателното поле, Забитцер с пета намери Ваут Вегхорст, а нидерландецът вместо да стреля пък пусна към Маласия, но левият бек се засуети и опитът му бе блокиран от бранител.

Почти веднага след това Хесус Навас получи доста свободно пространство на десния фланг, след което получи отлично зад гърба на неориентирания в този момент Маласия, а ударът на бившия играч на Манчестър Сити намери първо тялото на нидерландеца, след което и в Де Хеа, за да влети след такъв карамбол в мрежата. Минута след подновяването на играта “червените дяволи” понесоха нов удар, тъй като Лисандро Мартинес без съприкосновение с противников играч се строполи на тревата и явно получи сериозна травма. Той бе изнесен от игралното поле, но Ерик тен Хаг вече бе извършиш всичките си смени, така че “червените дяволи” трябваше да завършат срещата с човек по-малко.

Юсеф Ен-Несири бе близо до изравняване на резултата в първата минута на добавеното време, когато отправи отличен удар с глава, но вратарят на домакините успя с една ръка да спаси. Минутка след това именно той отново успя да се добере до висока топка около точката за дузпа, след което стреля в главата на Хари Магуайър и след този рикошет, кълбото, което иначе щеше да излезе покрай вратата, влетя в мрежата за 2:2, което се оказа и последното по-сериозно действие в срещата. Така двата тима ще трябва да решават всичко след седмица, но на терена на Севиля в Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация