Байерн сервира на Сане сметката за сбиването

17:25
Байерн сервира на Сане сметката за сбиването

От Байерн Мюнхен са наложили рекордна глоба на Садио Мане в размер на 350 000 евро, твърди германският вестник "Билд". Финансовата санкция е заради нанесения удар с юмрук от сенегалеца в лицето на съотборника си Льорой Сане след загубата от Манчестър Сити с 0:3 в Шампионската лига.

В крайна сметка спорът между съотборниците е бил разрешен, отчасти защото Сане се е изказал в полза на помилване на Мане. Поради клауза в договора на сенегалския футболист Байерн е имал възможност да го накаже със сума в размер на една месечна заплата, като глобата е можела да достигне до 2 милиона евро. Шефовете на баварците все пак не са пожелали да стигнат толкова далеч.

Слуховете, че преди избухването Сане е обиждал на расова основа своя съотборник, се смятат за напълно абсурдни от играчите, които са присъствали на спречкването в съблекалнята. Подобно на Мане, бащата на Сане, който е играл в Бундеслигата - Сюлейман Сане, също е от Сенегал. Твърди се, че Льорой е заявил пред останалите, че никога не е казвал нищо дискриминационно в тази насока, особено след като семейството му, заедно с приятелката и децата също са чернокожи.

Глобата на Мане пък е рекордна в историята на баварския клуб. Досега Франк Рибери държеше рекорда, който бе глобен с 50 000 евро през април 2012 година, след като удари Ариен Робен в лицето на полувремето на мача с Реал Мадрид (1:2) от полуфиналите на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация