Тухел: Първо искаме да спечелим първото полувреме, а след това може всичко да се случи

20:53
Тухел: Първо искаме да спечелим първото полувреме, а след това може всичко да се случи

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел не е отписал своя отбор, независимо че изостава с 0:3 от Манчестър Сити в битката за място на полуфиналите в Шампионската лига. Реваншът на “Алианц Арена” е в сряда вечер, а шансовете на германците изглеждат минимални на фона и на резултата, и на формата на двата тима.

“Трябва да действаме стъпка по стъпка - заяви треньорът. - Първо искаме да спечелим първото полувреме, а след това може всичко да се случи. Важно е да вярваме, но не и просто да мечтаем. Ние сме отговорни за това да зарадваме нашите фенове с игра на най-високо ниво. Разполагаме с време, не бързаме за никъде. Крачка по крачка, полувреме по полувреме…”.

“Нуждаем се от чудо. Ако успеем, това ще е чудо! Трудно е да говориш с футболистите, след 0:3 трябва да си реалист. Не знам дали е удачно да говоря за победа с 4:0 или 5:1, при това на фона на изминалия мач срещу Хофенхайм (1:1 - б.р.). Ако се стигне до даден момент, а и ако късметът, който ни обърна гръб в първия двубой, сега е с нас, то всичко е възможно. Има много неща: съдийско решение, тънка засада, удар във вратата, спасяване на вратаря… всичко това е едно цяло в крайна сметка”, продължи Тухел.

Бившият мениджър на Челси потвърди, че обмисля да заложи на Ерик Максим Чупо-Мотинг, който досега лекуваше травма. Садио Мане също ще е в групата.

Тухел коментира и изказването на колегата му начело на Сити Джосеп Гуардиола, според когото сбиването между Льорой Сане и Садио Мане може да надъха отбора да се представи много силно: “Поне това не се видя срещу Хофе. Не мисля, че случилото се непременно ще ни помогне по някакъв начин”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация