Мислейки за Милан, Наполи се поизложи срещу Верона

21:53
Мислейки за Милан, Наполи се поизложи срещу Верона

Лидерът в Серия "А" Наполи изигра един от най-разочароващите си мачове през този сезон, завършвайки наравно 0:0 като домакин на борещия се да не изпадне отбор на Верона в двубоя помежду им от 30-ия кръг на италианския елит. 

Мислите на „партенопеите“ като че ли бяха насочени предимно към предстоящия реванш с Милан в Шампионската лига на „Диего Армандо Марадона“ във вторник. Липсата на двете звезди в атаката на тима Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия сред титулярите определено си пролича, тъй като „партенопеите“ така и не застрашиха сериозно противниковата врата и отправиха само един точен удар през цялата среща. В 20-ата минута се стигна до автогол на Адолфо Гаич в полза на домакините, но той не беше зачетен заради засада на Матиас Оливера. Все пак в 73-тата минута феновете на Наполи имаха повод за радост, тъй като възстановеният от контузията си голмайстор на тима Осимен се появи на терена, заменяйки Джакомо Распадори. Именно нигериецът беше близо до победен гол в 82-рата минута, когато напречната греда спря негов далечен удар от воле. 

Въпреки това реми Наполи остава убедителен водач в класирането със своите 75 точки или с 14 повече от втория Лацио. Верона остава на 18-ата позиция и в зоната на изпадащите със своите 23 пункта, но вече е само на три от спасителното 17-о място, на което засега е Специя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация