Ще спре ли да се излага италианският шампион в Европа?

11:41
Ще спре ли да се излага италианският шампион в Европа?
Днес от 21:45 часа българско време на стадион "Валери Лобановский" в украинската столица Динамо Киев посреща Интер в среща от група F на Шампионската лига. Домакините в момента са на второ място в подреждането с четири пункта, докато Интер е последен с три. Преди две седмици "нерадзурите" се спасиха от поражение на свой терен срещу същия противник, като на два пъти изоставаха в резултата, но и в двата случая успяха да възстановят паритета. Въпреки това, всичко различно от победа в този двубой за италианците, ще бъде прието като поредният резил за Интер в Европа.


Динамо Киев в момента е в подем. Тимът е на върха в украинското първенство с четири точки преднина пред основния преследвач Шахтьор Донецк. Киевчани са водени от своята легенда Андрей Шевченко, който е легенда на Милан и в същото време не харесва особено Жозе Моуриньо от престоя си в Челси, където португалецът константно пренебрегваше нападателя. За състава на Валери Газаев и равенството в този сблъсък ще е успех и със сигурност напрежението щебъде на плещите "нерадзурите". Историята от мачовете на Динамо като домакин срещу италиански състави не е особено позитивна. Последният такъв двубой киевчани губят с 1:4 от Рома. В средата на 90-а години, когато Динамо бе един от най-силните отбори в Европа, пък Ювентус разби също с 4:1 украинския гранд като гост в четвъртфинален мач от Шампионската лига през сезон 97-98. Все пак феновете на Динамо се надяват, че ще успеят да постигнат позитивен резултат срещу Интер.  Ел Кадури и Несмашни със сигурност пропускат срещата заради дълготрайни контузии. Вратарят Шовковски страда от болки в стомаха и също едва ли ще се появи на терена.  Папе Диакате има контузия в коляното и няма да е на разположение на наставника Газаев, а Айла Юсуф пък страда от болки в бедрото и също е аут.

Интер доминира в Италия и в неделя момчетата на "Специалния" дръпнаха със седем точки на преследвачите Ювентус и Сампдория в Серия А. Въпреки добрите игри на "нерадзурите" в Калчото, хората на Морати продължават да са неудачникът на Италия в Европа. Няколко поредни сезона Интер стига само до осминафинал в Шампионската лига, а сега "нерадзурите" не могат да запишат победа в турнира вече три срещи и резонно те са на последно място в групата си. Срещата се явява своеобразен рубикон за Моуриньо и компания. Наставникът на Интер е наясно, че задачата на тима му няма да е никак лесно, тъй като напрежението и адският студ в столицата на Украйна със сигурност ще навредят на играта на Интер.  Почти всички играчи са на разположение на Моуриньо, но все още не е сигурно дали Тиаго Мота и Уесли Снайдер ще успеят да се възстановят навреме за тази среща.

Ето и вероятните състави на двата тима:


Динамо Киев 4-3-3
: Богуш, Ерьоменко, Хашериди, Алмейда, Маграо, Михалик, Нинкович, Вукоевич, Ярмоленко, Шевченко, Милевски

Интер 4-3-1-2: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Сантон, Занети, Камбиасо, Станкович, Снайдер, Ето`о, Милито

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dente00
04.11.2009 11:50

Само едно ще кажа "Принца на Персия" ще изиграе мача на сезона за него..според мен Милито с гол/голове