Бритни Грайнър пише книга за престоя си в руски затвор

11:30
Бритни Грайнър пише книга за престоя си в руски затвор

Суперзвездата на женския баскетбол Бритни Грайнър обяви, че в момента пише книга за задържането си в руски затвор за 10 месеца, обявиха световните агенции. Тя бе освободена през месец декември, като това бе част от размяната на затворници между Москва и Вашингтон.

Заглавието на книгата все още не е известно, но тя трябва да излезе през 2024 според издателската къща "Алфред А. Нопф".

Бритни Грайнър описва своите "мрачни и сюрреалистични" преживявания и "ужасяващите аспекти на всекидневния живот" в руски лагер, уточнява американката.

Грайнър, която е активист на общността ЛГБТ беше арестувана през февруари 2022 година на летището в Москва с флаконче с течност, съдържаща канабис, който е забранен в Русия.

Американката трябваше да играе в руския отбор на Екатеринбург в периода на пауза в американския шампионат.

През миналия август тя бе осъдена на 9 години затвор, като жалбата й бе отхвърлена през ноември и тя бе преместена в наказателен лагер в центъра на Русия.

Арестуването беше "началото на невъобразим период от живота ми, за който не бях готова да говоря досега", казва Грайнър в комюнике.

"Основната причина да отида в Русия заради моята работа бе, че исках на направя горди моята приятелка, семейството ми и съотборничките ми", добавя тя.

Бритни Грайнър бе разменена срещу руския търговец на оръжие Виктор Бут, който бе затворник в САЩ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация