Съдът в Красногорск не уважи жалбата на Бритни Грайнър срещу 9-годишната ѝ присъда

19:51
Съдът в Красногорск не уважи жалбата на Бритни Грайнър срещу 9-годишната ѝ присъда

Съдът в Красногорск, в покрайнините на Москва, не уважи жалбата на американската баскетболистка Бритни Грайнър срещу 9-годишната ѝ присъда за притежание и трафик на наркотици. На заседание, продължило малко повече от половин час, съдът отхвърли искането на адвокатите на спортистката присъдата ѝ да бъде отменена или поне съкратена. Според защитата наложеното наказание от девет години лишаване от свобода е несъразмерно тежко за притежание на вейп устройство с масло от канабис в него.

32-годишната Грайнър бе задържана на 17 февруари на летището в Москва, след като в багажа и бяха открити забранените субстанции. През август съдът, след шестмесечно задържане, ѝ наложи ефективна присъда лишаване от свобода. Тази присъда бе потвърдена след днешното изслушване, на което Грайнър се включи чрез интернет връзка.

Адвокатите на Грайнър, двукратна олимпийска шампионка с тима на САЩ, казаха, че не губят надежда, че клиентката им може да бъде върната в САЩ чрез размяна на затворници. Властите във Вашингтон обещаха да продължат да работят с руската страна за освобождаването на "неправомерно задържаната" Грайнър, посочи говорителят на Белия дом Джейк Съливан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация