Валядолид и Майорка изиграха отличен мач на "Хосе Сория"

18:06
Валядолид и Майорка изиграха отличен мач на "Хосе Сория"

Отборите на Валядолид и Майорка сътвориха истинско зрелище на “Хосе Сория” за равенството 3:3 помежду си в ранния двубой от днешната програма на 28-ия кръг в Ла Лига. Мачът ще бъде запомнен не само със своите шест гола, но и с двата пълни обрата, въпреки които нито един от двата тима не стигна до крайния успех.

Преди почивката падна само едно попадение, като това стана в 33-тата минута, когато Кике Перес беше точен с мощен шут след много добра атака на домакините. През втората част обаче настъпи голова фиеста. Тя започна в 53-тата минута, когато Ведат Муричи изравни с глава след центриране на Пабло Мафео. Само пет минути по-късно балеарците осъществиха пълен обрат. Тогава пряк свободен удар на Канг-Ин Лий се спря в стената от играчи, но топката отиде право при Ману Морланес, който се разписа от воле. След още десет минути Кайл Ларин свали топката в наказателното поле за появилия се току-що на терена Селим Амала, който възстанови равенството. В 86-ата минута друга резерва - Мончу, донесе втория пълен обрат в срещата, след като засече с глава центриране на влезлия от пейката Кенеди. Това обаче не беше всичко в двубоя, тъй като в самия край на редовното време Ларин игра с ръка в собственото си наказателно поле и след дълъг преглед с ВАР главният съдия посочи бялата точка, откъдето Муричи оформи крайния резултат с втория си гол в двубоя.

Така Майорка записа шести пореден мач без победа и остава на 12-ата позиция в класирането с 34 точки и по-лоша голова разлика от Жирона. Валядолид пък е на 15-ото място с 29 пункта, като не е спечелил нито една от последните си четири срещи. Дистанцията на “бланкивиолетас” спрямо зоната на изпадащите е само две точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация