Евертън не затрудни по никакъв начин Юнайтед и заслужено си тръгна с празни ръце от "Олд Трафорд"

16:31
Евертън не затрудни по никакъв начин Юнайтед и заслужено си тръгна с празни ръце от "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа в Премиър лийг, с която поне временно излезе на трето място в класирането, след като надделя с 2:0 над Евертън на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ изиграха силно първо полувреме, в което отправиха 21 удара към вратата на Пикфорд, но стигнаха едва до един гол, реализиран от Скот Мактоминей (36'). След почивката надмощието на домакините не бе толкова осезаемо, но те удвоиха аванса си чрез Антони Марсиал (71'). Така Юнайтед удължи серията си без загуба на своя стадион на 24 поредни мача. Настроението обаче бе помрачено от контузия на най-силния играч на 20-кратните шампиони през този сезон. Маркъс Рашфорд напусна принудително терена десетина минути преди края, след като получи травма в слабините, която почти сигурно ще го извади от игра за мача със Севиля през седмицата, а може бе и за доста по-дълго.

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг бе направил три промени в сравнение с двубоя с Брентфорд през седмицата. И трите бяха в защитната линия. Аарън Уан-Бисака и Тайрел Маласия започнаха като крайни бранители, а капитанът Хари Магуайър замени Рафаел Варан в центъра на защитата. Голямата новина обаче бе завръщането в групата на Кристиан Ериксен, който остава на пейката за началото и се появи след почвиката. 

Шон Дайч е направил само една корекция от двубоя с Тотнъм в понеделник. Елис Симс заменя наказания Абдулай Дукуре на върна на атаката на „карамелите“.

Домакините започнаха много силно и набързо пропуснаха няколко добри положения. Още в третата минута шут на Забитцер рикошира в крака на бранител и излезе в корнер. В осмата Рашфорд излезе зад гърба на Тарковски и стреля с десния крак, но Пикфорд изби, след което се намеси отново, за да предотврати добавка на Фернандеш. 

Евертън отговори със специалитета си. Грей центрира от фаул, а Онана засече с глава, но топката премина над вратата. Минута след това Юнайтед пропиля огромен шанс. Удар на Антони от границата на наказателното поле рикошира в гредата, след което Уан-Бисака направи добавка, но не успя да намери опразнения ъгъл на вратата и стреля встрани от целта. В 19-ата минута чиста ситуация пропуснаха и гостите. Коулмън изведе Симс а наказателното поле. Младият нападател потърси далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри от външната част на гредата. 

В 22-рата минута отново Пикфорд трябваше да се намесва решително. Фернандеш изведе много добре Антони, който напредна, но не успя да нанесе добър удар и Пикфорд спаси. Три минути след това отново бразилецът бе изведен в наказателното поле, но този път Бен Годфри в последния момент направи брилянтен шпагат и предотврати поредната голова възможност. 

Домакините продължиха с пропуските, а Пикфорд – със спасяванията. В 28-ата минута националният страж на Англия спаси и удар на Рашфорд, който бе изведе от Фернандеш и се опита да прехвърли вратаря, но не успя.

В 36-ата минута най-сетне Пикфорд бе преодолян. Рашфорд задържа добре около границата на наказателното поле, след което подаде към Санчо, който изчака най-удобния момент да намери Мактоменей в наказателното поле. Шотландецът, който наскоро се разписа четири пъти и за националния отбор на страната си, стреля в близкия ъгъл за 1:0.

В добавеното време Пикфорд за пореден път спаси Евертън, след като изби изстрел на Антони. Така след 21 удара, които отправиха домакините, шест от които точни, мърсисайдци се оттеглиха на почивка само с гол пасив. 

Второто полувреме започна по доста по-скучен начин. Домакините не действаха на толкова високо темпо, а единствено имаха предимство по отношение на контрола над топката. Ерик тен Хаг взе мерки да освежи атаката и в 60-ата минута замени Антони с Марсиал.

Първата чиста ситуация, до която „червените дяволи“ стигнаха през втората част, бе в 67-ата минута, когато Юнайтед организира контраатака, завършила с добро центриране на Забитцер към Фернандеш. Португалецът стреля с глава, но Пикфорд отново изби.

В 71-вата минута Антони Марсиал удвои, възползвайки се от груба грешка на Шеймъс Коулмън. Опитният бранител не успя да овладее топката след едно дълго подаване напред и подари кълбото на Рашфорд, който напредна отляво, след което центрира ниско към Марсиал, който нямаше проблем да засече. Пет минути по-късно Ериксен се завърне в игра, заменяйки Санчо. Фред пък влече на мястото на Забитцер,

Лошата новина за домакините бе, че в 78-ата минута контузия получи голмайсторът на Юнайтед Маркъс Рашфорд, който при опита да овладее едно дълго подаване, получи разтежение в слабините. На мястото му се появи Ваут Вегхорст.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация