Нюкасъл матира Манчестър Юнайтед на "Сейнт Джеймс Парк"

20:33
Нюкасъл матира Манчестър Юнайтед на "Сейнт Джеймс Парк"

Нюкасъл спечели с 2:0 изключително важното си домакинство срещу един от преките си конкурентени за топ 4 - Манчестър Юнайтед в мач от 29-ия кръг на Премиър лийг. “Свраките” изиграха много силен двубой, като през първата част те пропуснаха редица положения, но футболистите на Еди Хау се реваншираха след почивката и с попадения на Джоузеф Уилок (65’) и Калъм Уилсън (88’) грабнаха важните три точки.

Още в началните минути Нюкасъл получи добра възможност след центриране около границата на малкия пеналт, където Исак овладя и опита да стреля, но в тялото на бранител в червено. След десетата минута добра възможност се отвори и пред Ваут Вегхорст, който получи от Антони, но стрля покрай вратата на Ник Поуп.

Точно след четвърт час Джейкъб Мърфи проби отдясно и центрира, топката достигна до Джо Уилок който стреля на два пъти, но Давид де Хеа направи великолепно двойно спасяване, за да запази равенството в срещата. Малко след това и Алан Сент Максимен опита късмета си, но испанецът отново следеше играта. Постепенно сякаш първоначалния натиск и ентусиазъм леко поспадна и играта навлезе в малко по-спокойно темпо.

В 32-ата минута Манчестър Юнайтед осъществи добра атака, топката бе пратена отляво към Бруно Фернандеш, той намери Диого Далот добре в висока топка, но ударът на бека срещна крака на бранител и не затрудни Поуп.

В 36-ата минута Шон Лонгстаф стреля доста опасно след пас на Алан Сен-Максимен, но топката премина много близо покрай дясната греда на Де Хеа. Няколко минути след това отново френското крило проби отлично по фланга, влезе в наказателното поле и намери в центъра Уилок, но неговият удар отново се оказа неточен.

Началото на втората част започна с малко по-бавно темпо, макар футболистите на Еди Хау отново да изглеждаха по-инициативни и да създаваха по-опасните положения. В началните минути много активен отляво бе Алан Сен-Максиемн, но завършващите му подавания не намираха своите цели.

След изминаването на около десетина минути Антони успя да отправи първия опасен изстрел в рамките на вратата за “червените дяволи”. Няколко минути след това на терена се появиха Антони Марсиал, който дълго лекуваше контузия, и Джейдън Санчо в опит на гостите да променят нещо от ставащото на терена.

Малко след това Нюкасъл успя да открие резултата след отлично отиграване на Александър Исак. Шведът успя да поеме топката пред наказателното поле и след това да намери в него Бруно Гимараеш, бразилецът пък центрира към Сен-Максимен, а крилото поднесе с глава топката на метър пред голлинията към Уилок, който се разписа за 1:0.

В 72-ата минута гостите осъществиха една от малкото си по-остри атаки и Марсел Забитцер бе намерен в наказателното поле, но опитът му бе блокиран. Нюкасъл бе изключително близо до второ попадение в 76-ата минута след корнер, когато Жоелингтон успя да стреля с глава, а Де Хеа с върха на пръстите си прати топката в горната греда, а впоследствие и Фабиан Шер пък нацели левия стълб.

Гостите на свой ред имаха добра възможност десетина минути преди края на редовното време, след като Антони Марсиал получи добър пас в наказателното поле, елиминира бранител на домакините, но изстрелът му излезе в корнер след рикошет.

Домакините успяха да овладят топката и с доста енергична игра успяваха да задържат топката в полето на противника. Те сложиха точка на спора в 88-ата минута, когато едно центриране отдясно бе засечено от току що появилия се на терена Калъм Уилсън, който изпревари там друга резерва - Виктор Линдельоф и прати с глава топката в мрежата на Де Хеа за втори път.

С тази победа Нюкасъл изпревари Манчестър Юнайтед и се намести на третото място в подреждането със своите 50 точки от 27 мача. Именно толкова точки и двубои имат и “червените дяволи”, но доста по-лошата им голова разлика ги изпраща една позиция по-надолу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация