В Барса здраво затягат коланите, целта е завръщането на Меси

06:51
В Барса здраво затягат коланите, целта е завръщането на Меси

Ръководството на Барселона ще въведе крути икономически мерки с цел намаляване на разходите, за да си подсигури необходимите средства за връщането на суперзвездата Лионел Меси от Пари Сен Жермен. Предполага се, че първото перо по свиване на бюджета, което каталунските босовете ще предприемат, е да намалят заплатите на футболистите.


През зимния трансферен прозорец Барселона нямаше възможност да пазаруват играчи, а голямата им цел през лятото е да връщането на Меси, на когото ще бъде предложен едногодишен договор. Задачата по покриването на заплатата на световния шампион обаче е прекалено сложна.


Според Relevo възнагражденията на всички футболисти ще бъдат намалени с 15%, за да не се надвишава тавана по правилата на Ла Лига. Във вчерашния 7 април (петък) италианският журналист Фабрицио Романо написа в профила си в Туитър, че от клуба са готови да предложат годишна заплата от 40 милиона евро на победителя от Мондиал 2022 в Катар.


Не е ясно обаче дали Барселона ще може да си позволи подобен бомбастичен входящ трансфер, защото каталунците са обвинени в корупционна схема и ако бъде доказана вината им, те ще бъдат наказани тежко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация