Големи компании помагат на Барселона да осъществи завръщането на Меси

16:51
Големи компании помагат на Барселона да осъществи завръщането на Меси

Барселона работи със солидни спонсори, за да финансира завръщането на Лионел Меси в отбора, твърди популярният журналист Жерар Ромеро в социалните мрежи. Евентуално завръщане на легендата на каталунците би създало множество възможности на финансовите пазари. 

За подобен вариант се говори в пресата в Европа от месеци. Желанието и на аржентинската суперзвезда, и на испанския клуб, той да заиграе отново в Барселона, а към момента и двете страни са оптимисти за развитието на ситуацията, съобщава Ромеро. Договорът на Лионел Меси с френския Пари Сен Жермен изтича в края на настоящия сезон, а той все още не е отговорил на предложението на парижани за подновяването на контракта, като най-вероятно изчаква развитие около ситуацията при каталунците. 

Барселона обаче продължава да е в трудна финансова ситуация, тъй като наскоро от Ла Лига обявиха, че към този момент те нямат право да извършват трансфери през следващото лято, тъй като трябва да намалят сегашния бюджет за заплати в клуба с 200 милиона евро. Не е ясно как евентуално привличане на Лионел Меси, който със сигурност взима доста сериозна заплата, ще се впише в тази ситуация. Отделно от това на "Камп Ноу" продължават да имат доста сериозни финансови задължения към различни финансови институции, а провалът в евротурнирите през този сезон определено не помогна за облекчаване на ситуацията. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация