Байерн се включва в трансферна битка за датския Холанд

06:52
Байерн се включва в трансферна битка за датския Холанд

Байерн (Мюнхен) е поредният клуб, който набеляза младата звезда на Аталанта Расмус Хьойлунд за лятната си селекция. 20-годишният датчанин е едно от откритията на сезона в Серия "А" и вече доста клубове се наредиха на опашката за подписа му, като по всичко личи, че сред тях е и германския гранд, твърди "Туто Аталанта".


На "Алианц Арена" продължават да имат нужда от попълнения в атака, където в момента единственият типичен таран след напускането на Роберт Левандовски е Ерик Максим Чупо-Мотинг. Камерунецът се справя добре в тази роля, като има 17 гола от началото на кампанията, но той е на 34 години и в клуба са наясно, че имат нужда от свежа кръв в предни позици, а Хьойлунд би бил идеален избор за дълги години напред.


Хьойлунд бе привлечен в Аталанта от Копенхаген през лятото на 2022 година и още в първия си сезон започна да разкрива огромния си потенциал. До момента той има 14 гола в 34 мача във всички турнири. С добрите си игри той стигна и до националния отбор на Дания, за който вече има 5 попадения в първите си 4 мача.


От Байерн са готови да извадят 50 милиона евро за правата на тарана, но това може и да се окаже недостатъчно, имайки предвид огромния интерес към него. Твърди се, че Манчестър Юнайтед, Ювентус, Арсенал и Реал Мадрид следят отблизо младока и са готови да заформят трансферна война за подписа му през лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация