Последен гръцки влак за белгийския Стандарт

10:57
Последен гръцки влак за белгийския Стандарт
Последният в класирането на група "Н" тим на Стандарт Лиеж приема гръцкия Олимпиакос на стадион "Маурис Дюфрансе". Срещата е от изключително значение и за двата отбора, а крайният резултат ще даде отговор дали белгийците имат сили да се намесят в борбата за второто или трето място в групата. Както е известно класиране на трето място в група на Шампионска лига дава право на участие в Лига Европа през пролетта, което е доста важно за амбициите на съставите. Ако домакините допуснат поражение в тази среща, те със сигурност слагат край на амбициите си за продължаване в елиминационната фаза на Лигата.

Кампанията започна страхотно за белгийците, които след само пет минути игра, в първата си среща, водеха с два гола на английския Арсенал. В последствие състава на Арсен Венгер стигна до обрат и спечели пълния актив от точки при гостуването си. Моментната форма на тима не е от най-добрите, като отборът не се е поздравил с победа вече пет срещи във всички турнири. За предстоящия сблъсък аут от състава е капитанът Стивън Дефор, който е привлякъл погледите на редица европейски грандове, между които Арсенал и Реал Мадрид. Талантливият плеймейкър счупи крак дни преди първата среща с "топчиите" от Лигата и все още лекува сполетялата го травма. Седрик Колет също няма да играе, а нападателят Игор Де Камарго започна тренировки, но няма да има сили за цели 90 минути.

Гърците излъгаха Стандарт с гол в допълнителното време на стадион "Гиоргос Карайскакис" в двубоя по между им от трети кръг в групите и по този начин запазиха отлични шансове за продължение в следващата фаза на турнира. Съставът се представя отлично на домашната сцена, като има записани осем победи и едно равенство. Проблемите при сформирането на състава идват в доста неприятна зона - защитата. Двама от ключовите бранители, Михайл Зевлаков и Олаф Мелберг, са с травми в колената. Вероятността да играят е 50:50, но като се има предвид важността на срещата, по всяка вероятност ще се рискува с тях. Взетият от Блекбърн нападател Мат Дарбишър страда от контузия в слабините и ще пропусне гостуването в Белгия. Проблеми имат и Енцо Мареска, и Жауад Заири, за които ще се решава в последния момент.

Стандарт Лиеж - Олимпиакос, стадион "Маурис Дюфрансе", 21:45 часа

Главен съдия: Никола Рицоли (Италия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация