Виола на крачка от историческо класиране на 1/8-финалите

11:15
Виола на крачка от историческо класиране на 1/8-финалите
Италианският Фиорентина приема унгарският шампион Дебрецен в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Мачът ще се играе на стадион "Артемио Франки" в сряда вечер от 21:45 часа българско време. В другия двубой от групата Лион е домакин на Ливърпул.

Виола започна участието си в Лигата по разочароващ начин със загуба с 0:1 във Франция. Въпреки това, съставът на Чезаре Прандели успя да събере актив от 6 точки след третия кръг на турнира, като първо преодоля Ливърпул в 2:0 като домакин, а преди две седмици спечели и гостуването си в Будапеща с 4:3. В Серия "А" нещата обаче не стоят добре за Виола, която заема 5-о място с 18 точки, на цели 10 зад лидера Интер. В последния кръг от първенството Фиорентина все пак "живна" и постигна победа с 3:1 над Катания. Ако успее да победи Дебрецен в предстоящия мач, отборът на Чезаре Прандели ще съдере актив от 9 точки и ще бъде изключително близо до първото си в историята класиране за елиминационната фаза на Шампионската лига. Очаква се домакините да излязат във формация 4-2-3-1, като на върха на "виолетовата" атака ще бъде намиращият се във страхотна форма Алберто Джилардино. От състава със сигурност отпада бранителят Чезаре Натали, заради контузия, а под въпрос са звездите Стеван Йоветич и Адриан Муту.

Въпреки, че преодоля Левадия Талин и българския Левски и попадна в групите на Шампионска лига отборът на Дебрецен страда през този сезон. Във вътрешното първенство бяха инкасирани нови две загуби от тимовете на Фехервар и Уйпещ, което срина състава на Андраш Херцег на 7-о място в класирането. Дебютът в Лигата започна обещаващо за Дебрецен, след като Ливърпул се измъчи на "Анфийлд" за минималната победа с 1:0, но последва разгром при домакинството на Лион с 0:4. Третият мач срещу Фиорентина показа, че унгарският тим може и да бележи, но така и не успя да се добере до първа точка в най-престижния турнир. Най-добрият играч на домакините Рудолф ще може да вземе участие в мача на "Артемио Франки". Нападателят се разписа във вратата на Себастиан Фрей преди две седмици и сега ще бъде основната заплата за защитата на Виола.

Фиорентина - Дебрецен, стадион "Артемио Франки", 21:45 часа

Главен съдия: Мануел Мехуто Гонзалес (Испания)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Brunoo
04.11.2009 18:12

Lolipopp,напълно съм съгласен с теб *wink* Напред Фиорентина!

Lollipopp
04.11.2009 12:08

Dente00-къв е проблема? за мен даже е радващо да има няколко различни отбора които не са всяка година и да играят "поредният" си мач един срещу друг ... пример са Челси и Ливърпул ... 2или3 поредни години играха едни срещу други на 1/4финалите ... като има нови лица е по-интерестно , ето примерно как Рубин удари Барселона на Ноу Камп ,това което никой не го очакваше *party* така че повече различни отбори , по хубав футбол *beer*

Dente00
04.11.2009 11:24

Мда тая година на осминафиналите ще е порнография така ми се струва.... представям си мач Челси-Динамо Киев *lol* УЖАС!!